Tejberizses epertorta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
25g rizs90 kcal
-
33g víz0 kcal
-
83g tej47 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
13g eperlekvár37 kcal
Díszítés
-
50g eper15 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
629
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
150g rizs537 kcal
-
200g víz0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
Díszítés
-
300g eper90 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
3763
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
11g tojás14 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
6g rizs22 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
16g habtejszín47 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
3.2g eperlekvár9 kcal
Díszítés
-
12g eper4 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
153
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 209.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
629
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3218.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.6 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1254.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1807 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 1778 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1304 micro
Összesen
3763
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
-
1 csipet só
Krém
-
15 dkg rizs
-
2 dl víz
-
5 dl tej
-
3 dkg vaj
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
5 ek cukor
-
4 ek eperlekvár
Díszítés
Elkészítés
Tészta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses 160 fok).
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük.
- A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.
- Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, és félretesszük teljesen kihűlni. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!)
Krém
- 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
- Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vanília aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon (1-2 óra).
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatinfixet is a rizses krémhez keverjük. (A zselatinfixszel könnyű dolgozni, nem kell felmelegíteni, elég a hideg folyadékhoz adni.)
- A kihűlt tésztát vastagon megkenjük az eperlekvárral.
- A tejszínhabos rizst simítsuk rá a tésztára, majd hűtőszekrényben dermesszük néhány órán át.
Díszítés
- A megmosott és kicsumázott epret vágjuk vékony szeletekre és legyezőszerűen, szorosan helyezzük el a torta tetején.
- A tortazselét 3 dl vízben felforraljuk, 2 ek cukorral édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már csak langyos, rákanalazzuk a torta tetejére.
- Hűtőszekrényben dermesztjük (kb. 15 perc).
- Tálalás előtt egy kést körbefuttatunk a torta peremén, majd a peremet leemeljük. Én még tejszínhabbal is díszítettem a végén.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5289
- Feltöltés dátuma: 2014. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A kisfiam születésnapjára készült. Tejberizs és eper rajongó, ez így együtt kiváló összhatású, kellemes, lágy, nem túl édes finomság.