Tejberizs tortácskák erdei gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tejberizshez
A pudinghoz
-
50g tej28 kcal
-
5g pudingpor19 kcal
-
6g tej4 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Az erdei gyümölcs öntethez
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tejberizshez
-
150g rizs537 kcal
-
150g víz0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A pudinghoz
-
200g tej112 kcal
-
20g pudingpor76 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Az erdei gyümölcs öntethez
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
-
50g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g pudingpor38 kcal
Összesen
2136
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A tejberizshez
-
10.5g rizs38 kcal
-
10.5g víz0 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A pudinghoz
-
14g tej8 kcal
-
1.4g pudingpor5 kcal
-
1.8g tej1 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
14g habtejszín41 kcal
Az erdei gyümölcs öntethez
Összesen
152
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
535
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1613.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.8 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
2136
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukor
A tejberizshez
-
1.5 dl víz
-
2.5 dl tej
-
5 dkg cukor
-
1 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
A pudinghoz
Az erdei gyümölcs öntethez
Elkészítés
A piskótához
- A tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot és belekeverjük a lisztet.
- A muffintepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük, majd minden mélyedésbe kb. fél evőkanálnyi tésztát rakunk.
- 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
- A tejberizshez a rizst először felrakjuk a vízzel, addig pároljuk, amíg a víz teljesen el nem fő alatta.
- Ezután hozzáadjuk a tejet és közepes hőfokon lefedve addig főzzük, míg a rizsszemek meg nem puhulnak.
- A végén hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, megvárjuk míg felolvadnak, majd félrerakjuk hűlni.
- A fél zacskó (20 g) pudingot a 2 dl tejjel a leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- Amikor a rizs és a puding is kihűlt, a 0,25 dl tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.
- A zselatinhoz hozzáadunk először egy evőkanálnyi rizst, jól elkeverjük, majd még egy evőkanálnyit, végül az zselatinos rizst hozzákeverjük a többi rizshez.
- Ezután robotgéppel hozzákeverjük a rizshez a kihűlt pudingot, majd a habbá vert tejszínt.
- A tejberizst rákanalazzuk a muffintepsi mélyedéseiben lévő piskótákra, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- A gyümölcsös szószhoz egy edényben összeforraljuk a gyümölcsöt a cukorral és kb. fél dl vízzel, majd ha forr, hozzáadjuk a kevés vízzel kikevert pudingport és sűrűsödésig főzzük.
- Ha kihűlt, a tejberizstortácskák tetejére kanalazzuk és így tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16528
- Feltöltés dátuma: 2011. április 19.
Ajánló
Ebből a mennyiségből 12 darab készíthető. Az erdei gyümölcs mix helyett használhatunk más bogyós gyümölcsöt, ami éppen van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Krémes tejberizs puha piskótával és gyümölccsel.