r
Nosalty Logó

Tejbegríz rudacskák gyümölcssalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Tejbegríz rudacskák gyümölcssalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rudacskákhoz

A gyümölcssalátához

Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rudacskákhoz

A gyümölcssalátához

Összesen 2776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rudacskákhoz

A gyümölcssalátához

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1397 micro
Összesen 2776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A rudacskákhoz

A gyümölcssalátához

Elkészítés

A rudacskákhoz

  1. A tepsit kikenjük vajjal, és megszórjuk morzsával.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliával. Beleöntjük a grízt, és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Eloltjuk a tüzet, belekeverjük a tojások sárgáját, a reszelt narancshéjat és a vajat.
  4. Belekeverjük a tojások fehérjét.
  5. A masszát belesimítjuk a tepsibe, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor ráhintünk még egy kis cukrot, és visszadugjuk 5 percre, hogy karamellizálódjon.
  6. Kicsit hagyjuk kihűlni, rudacskákra vágjuk, és a gyümölcssalátával tálaljuk.
  7. A gyümölcssalátához apróra vágjuk a gyümölcsöket, és meglocsoljuk a citrom levével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3049
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű, hétköznapi édesség.

Hozzávalók

A rudacskákhoz

A gyümölcssalátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...