Tej- és gluténmentes lencsefőzelék
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
83g lencse293 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g fűszersó0 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
417g víz0 kcal
-
23g kukoricaliszt85 kcal
-
3g gulyáskrém4 kcal
-
0 kcal
-
8g mustár5 kcal
Összesen
446
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g lencse1760 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
33g fűszersó0 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
140g kukoricaliszt508 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
0 kcal
-
50g mustár30 kcal
Összesen
2672
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.4g lencse51 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1g fűszersó0 kcal
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
72.2g víz0 kcal
-
15 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
0 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
Összesen
78
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 2248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 457.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
446
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.8 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16420.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 540 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 1846 mg
-
Nátrium 13488 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 2746.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2657 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
2672
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lencse
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek fűszersó
-
2 ek kókuszzsír
-
1 teáskanál fekete bors
-
4 teáskanál majoranna
-
2.5 l víz
-
7 púpozott ek kukoricaliszt
-
2 ek gulyáskrém
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
5 ek mustár
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a lencsénket (másnapra szépen megdagad). Leöntjük róla a maradék vizet, és jó alaposan átmossuk.
- A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymákat felkockázzuk, és a fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük.
- Ezután egy nagyobb fazékba tesszük a hagymákat, és kókuszzsíron üvegesre dinszteljük. Közben hozzáadjuk a fűszersót is.
- Majd beletesszük a lencsét, és felöntjük 2,5 l vízzel. Utána fűszerezzük a majorannával és az őrölt fekete borssal. Lassú tűzön puhára főzzük, és néha-néha megkeverjük.
- Amíg a főzelékünk készül, elkészítjük a rántásunkat (egy mixer segítségével csinálom). Kettő merőkanálnyit elveszünk a főzelék levéből, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet és a mustárt. Ezt jó alaposan összerázzuk.
- Ha már majdnem puha a lencsénk, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a rántásunkat a főzelékbe. Kb. még 5 percig forraljuk. Esetleg megkóstoljuk, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 20606
- Feltöltés dátuma: 2016. április 28.
Ajánló
Tej- és gluténmentes virslivel vagy főtt hússal tálaljuk, de magában is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagy szívfájdalmam volt, hogy már nem csinálhatok habarást a főzelékekbe. Ezért mindig próbálom feldobni a rántásomat. Először a lencsefőzeléknél próbáltam ki a módosításomat, és mondhatom, hogy az eredmény remek lett. Természetesen a rántás gluténmentesen készült.