r
Nosalty Logó

Tealevélen sült busa zöldsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marina
Tealevélen sült busa zöldsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Halhoz

Körethez

Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    889 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3557 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3596 micro
Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Halhoz

Körethez

Elkészítés

Halhoz

  1. Hal elkészítése: Vágjuk a busafilét 4 db-ra.
  2. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
  3. Vegyünk elő egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, amibe a halak beleférnek.
  4. Terítsünk bele alufóliát, és szórjuk rá a teafüvet, a rizst főzetlenül és a cukrot.
  5. Vágjunk még egy alufóliát, ami szintén akkora, hogy befedi a sütőtálunkat. Ezt sűrűn lyukasszuk ki. (Én ezt zsákvarrótűvel tettem.) Erre a kilyukasztott alufóliára fektetjük majd a halakat később.
  6. Most tegyük a sütőtálat a főzőlapra, és "füstölésig" melegítsük. Ez azt jelenti, mikor a cukor a teafüves rizsben elkezd olvadni olyan, mintha füstölne.
  7. Erre a füstölgő teafűre fektetjük a kilyukasztott alufóliánkat, és rárendezzük sorban a halakat. Befedjük a tálat szorosan alufóliával, hogy az értékes gőzök, aromák benn maradjanak. Jó, ha lapos a tálunk, és nem marad a halszeletek fölött sok levegő. Sütőben 20 percig sütjük.
  8. Ekkor levesszük róla az alufóliát, megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és visszatoljuk még 10 perc sütésre.
  9. Köret: Ízlés szerint vágjuk fel az uborkát és a retket. Keverjük össze a zöldségeket, ízesítsük balzsamecettel és olívaolajjal. A hal mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2070
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Ajánló

Fűszeres majonézzel még finomabb. Ha nincs kedvünk majonézt készíteni, akkor készen vett majonézbe keverjünk friss zöldfűszereket. Megbolondítja. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nagyon szereti a busát, a gyerekek kevésbé, azt mondják "mocsár" íze van. Ezzel a sütési móddal sikerült kevésbé busaízű halat varázsolnom az asztalra. Az ötletet a Good Food magazinból vettem, ott lazaccal készítik.  

Hozzávalók

Halhoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...