Tealevélen sült busa zöldsalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Halhoz
-
150g busa114 kcal
-
0g teafilter0 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Körethez
-
38g kígyóuborka5 kcal
-
20g retek3 kcal
-
25g rukkola6 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
246
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Halhoz
-
600g busa457 kcal
-
0g teafilter0 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Körethez
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
80g retek12 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Halhoz
-
58.3g busa44 kcal
-
0g teafilter0 kcal
-
4.9g rizs17 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
Körethez
-
14.6g kígyóuborka2 kcal
-
7.8g retek1 kcal
-
9.7g rukkola2 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Összesen
94
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 146.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 889 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 899 micro
Összesen
246
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2518.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1645 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 584.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 3557 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1492 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3596 micro
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 346 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Halhoz
-
60 dkg busa
-
2 csapott ek barna cukor
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Körethez
-
4 db retek
-
10 dkg rukkola
-
1 ek balzsamecet
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Halhoz
- Hal elkészítése: Vágjuk a busafilét 4 db-ra.
- Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 fokra.
- Vegyünk elő egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit, amibe a halak beleférnek.
- Terítsünk bele alufóliát, és szórjuk rá a teafüvet, a rizst főzetlenül és a cukrot.
- Vágjunk még egy alufóliát, ami szintén akkora, hogy befedi a sütőtálunkat. Ezt sűrűn lyukasszuk ki. (Én ezt zsákvarrótűvel tettem.) Erre a kilyukasztott alufóliára fektetjük majd a halakat később.
- Most tegyük a sütőtálat a főzőlapra, és "füstölésig" melegítsük. Ez azt jelenti, mikor a cukor a teafüves rizsben elkezd olvadni olyan, mintha füstölne.
- Erre a füstölgő teafűre fektetjük a kilyukasztott alufóliánkat, és rárendezzük sorban a halakat. Befedjük a tálat szorosan alufóliával, hogy az értékes gőzök, aromák benn maradjanak. Jó, ha lapos a tálunk, és nem marad a halszeletek fölött sok levegő. Sütőben 20 percig sütjük.
- Ekkor levesszük róla az alufóliát, megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és visszatoljuk még 10 perc sütésre.
- Köret: Ízlés szerint vágjuk fel az uborkát és a retket. Keverjük össze a zöldségeket, ízesítsük balzsamecettel és olívaolajjal. A hal mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2070
- Feltöltés dátuma: 2013. október 29.
Ajánló
Fűszeres majonézzel még finomabb. Ha nincs kedvünk majonézt készíteni, akkor készen vett majonézbe keverjünk friss zöldfűszereket. Megbolondítja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marina
27 recept
Férjem nagyon szereti a busát, a gyerekek kevésbé, azt mondják "mocsár" íze van. Ezzel a sütési móddal sikerült kevésbé busaízű halat varázsolnom az asztalra. Az ötletet a Good Food magazinból vettem, ott lazaccal készítik.