Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
150g sárgarépa55 kcal
-
33g pasztinák21 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0 kcal
-
0g kardamom1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19g joghurt11 kcal
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
476
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
600g sárgarépa219 kcal
-
130g pasztinák83 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
75g joghurt46 kcal
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
1908
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
37.9g sárgarépa14 kcal
-
8.2g pasztinák5 kcal
-
12.6g póréhagyma3 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.6g fehérbor10 kcal
-
0 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.7g joghurt3 kcal
A tésztához
-
17.4g leveles tészta64 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
Összesen
119
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 228.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11281 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
476
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2214.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 912.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 18567 micro
-
β-karotin 45126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 3288 micro
Összesen
1908
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1174 micro
-
β-karotin 2852 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
60 dkg sárgarépa
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl fehérbor
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk kardamom
-
1 csipet szerecsendió
-
75 g joghurt
A tésztához
-
1 csomag leveles tészta
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
- Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
- Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
- Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest.
- Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
- Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
- Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
- A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
- A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
- Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
- Szilikonos sütőlapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
- Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3161
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon várom a tavaszt. Elsétáltunk az itteni biopiacra a hozzávalókért. Úgy tudom, hogy a gyökérzöldség képes rengeteg vegyszert felvenni, ezért javaslom, hogy mindig igyekezzünk "jó" helyről beszerezni a magyar alapanyagot. Szép színű, egyszerű és finom leves. A bor kifejezetten pikánssá teszi! Kevés alapanyagból is lehet nagyon jó kis tavaszváró ételt varázsolni.