r
Nosalty Logó

Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 1908 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 476 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    45126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 1908 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
  2. Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
  3. Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
  4. Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest.
  5. Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
  6. Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
  7. Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
  8. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
  9. A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
  10. Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
  11. Szilikonos sütőlapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
  12. Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3161
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon várom a tavaszt. Elsétáltunk az itteni biopiacra a hozzávalókért. Úgy tudom, hogy a gyökérzöldség képes rengeteg vegyszert felvenni, ezért javaslom, hogy mindig igyekezzünk "jó" helyről beszerezni a magyar alapanyagot. Szép színű, egyszerű és finom leves. A bor kifejezetten pikánssá teszi! Kevés alapanyagból is lehet nagyon jó kis tavaszváró ételt varázsolni.

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...