Tavaszi zöldségágy
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
470g közönséges tök63 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
452
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1880g közönséges tök254 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
14g kapor6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
1801
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
67.8g közönséges tök9 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
6.6g újhagyma1 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
-
3.6g tehéntúró5 kcal
-
4g tojás5 kcal
Összesen
64
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.8 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 458.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 697 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1465 micro
Összesen
452
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 133.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4167.1 g
-
Cink 269 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1202 mg
-
Vas 211 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1835.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 770 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 318 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 295 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 468 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2789 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5859 micro
Összesen
1801
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 186 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db közönséges tök
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db újhagyma
-
2 szál kapor
-
2 késhegynyi chili
-
bors ízlés szerint
-
1 dl fehérbor
-
100 g sajt
-
100 g tehéntúró
-
2 db tojás
Elkészítés
- A tököt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon félkészre sütjük.
- A paradicsomot karikákra, az újhagymát és kaprot apró darabokra vágjuk, chilivel, sóval, borssal és 1 dl fehérborral ízesítjük.
- A megsütött tökszeleteket a kivajazott tálba helyezzük, rá az apróra vágott hagyma és paradicsom. Reszelhetünk rá friss sós túrót, majd befejezésképp ismét befedjük a megmaradt tökszeletekkel.
- 30 percig a sütőbe helyezzük, majd 2 felvert tojást és egy kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és visszatesszük 20 percre, amíg pirosra sül a teteje.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6851
- Feltöltés dátuma: 2014. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Friss tavaszi zöldségekből készült rakottas.