r
Nosalty Logó

Tavaszi zöld gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi zöld gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 1849 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9588 micro
Összesen 1849 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Elkészítés

Tészta

  1. A krumplit főzzük puhára, törjük össze. A spenótot vágjuk apró darabokra (friss vagy fagyasztott).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit. A sajtnál megadott mennyiség tippelt összeg, elég érzésre belezuttyintani egy keveset.
  3. Lisztezett deszkán gyúrjuk tovább a tésztát, ha nagyon ragadós (nekem az volt), akkor addig adjunk hozzá lisztet, amíg könnyen kezelhetővé válik. Bizonytalanság esetén egy-egy darab tésztácskát főzzünk meg, mivel 1-2 perc alatt megfő, így több kísérlet is belefér.
  4. Ha jó a tészta állaga, gyúrjunk belőle kukacokat, és vágjuk fel őket 1,5-2 cm-es darabokra. Lisztezzük be a gnocchikat, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
  5. Mivel ez így elég nagy adag, kész gnocchi felét másnapra eltettem a hűtőbe, de mehet a mélyhűtőbe is, csak az a fontos hogy ne érjenek egymáshoz a tésztácskák. A gnocchi másik felét főzzük meg forró sós vízben, körülbelül akkor, amikor a vajszósz már szinte kész van. Gyorsan megfő, ha feljön a tészta, már kész is van, mehet a serpenyőbe.

Fűszeres-vajas szósz

  1. Egy darabka vajat és egy löttyintés olívaolajat tegyünk egy nagyobb serpenyőbe, belemehet a két dundibb zúzott fokhagyma. Enyhe tűzön kevergessük addig, amíg a fokhagymából kioldódnak az ízek.
  2. Halásszük ki a fokhagymát (bár ez ízlés kérdése, én nem szeretek ráharapni), és jöhetnek az apróra vágott zöldfűszerek: rozmaringból fél ág, citrom kakukkfűből úgy egy teáskanál-evőkanálnyi, petrezselyemből 1-2 ág. Épp csak egy kicsit kell összemelegíteni a vajjal.
  3. Jöhet a maréknyi fiatal borsóhajtás egészben. Ez jellegzetes borsó ízt fog adni a vajnak. Ezt is elég épphogy csak megfonnyasztani.
  4. Végül dobjuk bele a frissen kifőzött gnocchi-t, kevés kavargatás-pirítás után tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 644
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzős műsorban láttam borsó hajtásával készült tésztaételt, aminek nagyon megörültem, mert sokat szemeztem a borsó leveleivel, sejtettem hogy ehető. Akinek nincs kertje, az helyettesítheti cukorborsóval vagy frissen fejtett borsószemekkel, esetleg ültethet borsót cserépbe, 10 nap alatt megnő használható méretűre. A recept másik érdekessége a citrom kakukkfű, ezt a fűszert kertészetekben lehet megtalálni, hasonlít az íze a sima kakukkfűre, de van egy citromos íze, illata. A recept 2x2 főre elég, mivel a gnocchi felét el lehet tenni másnapra, és akár meg lehet hozzá álmodni egy másik szószt.

Hozzávalók

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...