r
Nosalty Logó

Tavaszi vagdalt hús tejfölös gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi vagdalt hús tejfölös gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 3061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2980 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11919 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 3061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Elkészítés

A vagdalt húshoz

  1. Tavaszi vagdalt hús:
  2. Lereszeljük vagy aprítógéppel összeaprítjuk a zöldségeket. Bármilyen zöldséget tehetünk bele, de az itt felsoroltak ne maradjanak ki.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk, üssük bele a tojást, majd keverjük hozzá a zöldségeket.
  4. Ha nem elég formázható, szórjunk bele zsemlemorzsát.
  5. Egy őzgerinc formát kenjünk ki, és tegyük bele a húst, majd közepes lángon kb. 1 órán át süssük. Ha nincs őzgerinc formánk, sima tepsiben is süthetjük, akkor egy kicsit keményebbre kell keverni a masszát, úgy hogy egy téglalapot tudjunk belőle formázni.
  6. Tejfölös gombamártás:
  7. A vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  8. A gombát meghámozzuk felszeleteljük, és a hagymához adjuk.
  9. Felöntjük az alaplével, ételízesítős vagy leveskockás vízzel, és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  10. Nem baj ha sok leve van, sőt jobb is, annál hosszabb leve lesz a mártásunknak.
  11. Készítsünk tejfölös habarást, és sűrítsük be vele a főzetet.
  12. Petrezselymes burgonya:
  13. Én ehez az ételhez sült burgonyából készítem a köretet. Pucoljuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra, újburgonyát is használhatunk, ha az apró szeműt választjuk, azt nem kell felaprítani.
  14. Amíg a burgonya sül, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és kevés olajon megdinszteljük.
  15. Mikor a burgonya megsült, összekeverjük a petrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 11x29
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13458
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vagdalt húst anyukámtól tanultam, nagyon finom érdekes kombinálása a zöldségeknek és a húsnak, könnyű, hidegen akár szendvicsben is fogyasztható. Nálunk mindig nagy sikert arat. A gombamártást én is az internetről tanultam, nekem nagyon ízlik, habár a gombát szinte bármilyen formában és bármilyen mennyiségben képes vagyok elfogyasztani. :) Mindenkinek nagyon ajánlom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A vagdalt húshoz

A gombamártáshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...