Tavaszi vagdalt hús tejfölös gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalt húshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
A gombamártáshoz
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
A burgonyához
-
0g petrezselyem0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
767
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalt húshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A gombamártáshoz
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
A burgonyához
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
3061
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalt húshoz
-
15.3g darált sertéshús28 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5.5g fehérrépa4 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A gombamártáshoz
-
15.3g csiperkegomba3 kcal
-
6.1g alaplé0 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A burgonyához
-
0g petrezselyem0 kcal
-
30.6g burgonya18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
93
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 536.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2980 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
767
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 168.7 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5554.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2596 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.5 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1849 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 647 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11919 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
3061
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
A vagdalt húshoz
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 db fehérrépa
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A gombamártáshoz
-
50 dkg csiperkegomba
-
450 g tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A burgonyához
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A vagdalt húshoz
- Tavaszi vagdalt hús:
- Lereszeljük vagy aprítógéppel összeaprítjuk a zöldségeket. Bármilyen zöldséget tehetünk bele, de az itt felsoroltak ne maradjanak ki.
- A darált húst sózzuk, borsozzuk, üssük bele a tojást, majd keverjük hozzá a zöldségeket.
- Ha nem elég formázható, szórjunk bele zsemlemorzsát.
- Egy őzgerinc formát kenjünk ki, és tegyük bele a húst, majd közepes lángon kb. 1 órán át süssük. Ha nincs őzgerinc formánk, sima tepsiben is süthetjük, akkor egy kicsit keményebbre kell keverni a masszát, úgy hogy egy téglalapot tudjunk belőle formázni.
- Tejfölös gombamártás:
- A vöröshagymát felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
- A gombát meghámozzuk felszeleteljük, és a hagymához adjuk.
- Felöntjük az alaplével, ételízesítős vagy leveskockás vízzel, és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Nem baj ha sok leve van, sőt jobb is, annál hosszabb leve lesz a mártásunknak.
- Készítsünk tejfölös habarást, és sűrítsük be vele a főzetet.
- Petrezselymes burgonya:
- Én ehez az ételhez sült burgonyából készítem a köretet. Pucoljuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra, újburgonyát is használhatunk, ha az apró szeműt választjuk, azt nem kell felaprítani.
- Amíg a burgonya sül, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és kevés olajon megdinszteljük.
- Mikor a burgonya megsült, összekeverjük a petrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 11x29
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13458
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A vagdalt húst anyukámtól tanultam, nagyon finom érdekes kombinálása a zöldségeknek és a húsnak, könnyű, hidegen akár szendvicsben is fogyasztható. Nálunk mindig nagy sikert arat. A gombamártást én is az internetről tanultam, nekem nagyon ízlik, habár a gombát szinte bármilyen formában és bármilyen mennyiségben képes vagyok elfogyasztani. :) Mindenkinek nagyon ajánlom. Jó étvágyat hozzá!