Tavaszi túrós-sajtos mártogató
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
415
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1661
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
105
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.1 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 261.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1353 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1160 micro
Összesen
415
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 126.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6408.2 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 1361 mg
-
Vas 516 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1207 mg
-
Nátrium 2434 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1047.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 713 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5414 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4641 micro
Összesen
1661
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát megtisztítjuk, és zöld szárával együtt apróra vágjuk. 1 evőkanálnyit félre teszünk, a többit meglocsoljuk a kifacsart citrom levével és az olívaolajjal, majd borsozzuk.
- A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, magját és ereit eltávolítjuk, apró kockára vágjuk. Egy evőkanállal ebből is félreteszünk a díszítéshez.
- Az olívabogyót felaprózzuk, a bazsalikom leveleit apróra vágjuk.
- Egytálban a feta sajtot villával áttörjük, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Ha nem lenne elég krémes, még adhatunk hozzá tejfölt, illetve kézi mixerrel is lehet javítani az állagán.
- Hozzáaadjuk a provence-i fűszerkeveréket, a hagymát levével együtt, a felaprózott paprikát, olívát és bazsalikomot. Fakanállal összekeverjük, szép tálba rendezzük.
- Tálalás előtt megszórjuk a félretett hagymával és paprikával, olívabogyóval, bazsalikommal díszítjük.
- Hosszúkásra vágott zöldségekkel (paprika, uborka, cukkini, sárgarépa, stb.), keksszel, barna kennyérrel fogyasztjuk.
- Vigyázat, nagyon finom, és hamar elfogy!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14013
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Továbbra is beválnak Lajos Mari receptjei. A múlt héten megjelent Nők lapjában találtam erre a receptre. Egy kicsit módosítottam a hozzávalókon. Nagyon hamar elfogyott, a gyerekeknek is bejön sok finom zöldséggel!