Tavaszi töltött dagadó
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
133g sertésdagadó625 kcal
-
17g kenyér46 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
4 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
400g sertésdagadó1876 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
11 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2743
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
44.9g sertésdagadó211 kcal
-
5.6g kenyér15 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa13 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
5.6g zöldborsó5 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.1g sertészsír46 kcal
-
0.9g fokhagymakrém1 kcal
-
16.9g víz0 kcal
Összesen
309
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 82.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1400 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 1165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 158 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 416 micro
-
β-karotin 1058 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
915
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 246.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4200.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 3496 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 474 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3174 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1839 micro
Összesen
2743
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sertésdagadó
-
2 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 kis db sárgarépa
-
5 dkg zöldborsó
-
1 tk só
-
3 ek sertészsír
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
- A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
- A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
- Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)
- A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
- Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
- Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
- Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9362
- Feltöltés dátuma: 2014. március 20.
Ajánló
Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Életem első töltött dagadójának sikerén felbuzdulva elkészítettem a következőt, ami egy tavaszi, színes változat lett. Természetesen most sem úsztam meg repedés nélkül, de a család emiatt egyáltalán nem reklamált, mikor a vasárnapi ebéd alkalmával egy kis krumplipüré körettel az asztalra került. Nagy izgalmamban a töltelékből kifelejtettem a betervezett fokhagymát, ezért magát a megtöltött dagadót dörzsöltem be vele. Azt hiszem, ez néha mindenkivel előfordulhat. Így is igazán ízletes lett :-) 9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.