r
Nosalty Logó

Tavaszi töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Tavaszi töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    474 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1839 micro
Összesen 2743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  3. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  4. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)
  5. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  6. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  7. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9362
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Ajánló

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi töltött dagadó
Andi80_ 380 recept

Életem első töltött dagadójának sikerén felbuzdulva elkészítettem a következőt, ami egy tavaszi, színes változat lett. Természetesen most sem úsztam meg repedés nélkül, de a család emiatt egyáltalán nem reklamált, mikor a vasárnapi ebéd alkalmával egy kis krumplipüré körettel az asztalra került. Nagy izgalmamban a töltelékből kifelejtettem a betervezett fokhagymát, ezért magát a megtöltött dagadót dörzsöltem be vele. Azt hiszem, ez néha mindenkivel előfordulhat. Így is igazán ízletes lett :-) 9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...