r
Nosalty Logó

Tavaszi tésztasaláta friss retekkel

NS
Tavaszi tésztasaláta friss retekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

707
Kalória
24.6g
Fehérje
77.2g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
109.5g
Víz
70.8g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2188 micro
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    438 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8751 micro
Összesen 2826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát: olvasszuk föl a vaj felét, majd ebben, közepes lángon, folyamatosan kavargatva 5 percig barnítsuk a morzsákat.
  2. Főzzük meg a tésztát.
  3. Az olívaolajat és a maradék vajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd közepes tűzön dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  4. 3-4 perc után adjuk hozzá a félhold alakú szeletekre vágott retket, sózzuk és borsozzuk, majd 4-5 percig pároljuk tovább.
  5. Töltsük rá a citromlevet, ettől a retek világos rózsaszínűre vált.
  6. Amikor a tészta már majdnem kész, adjuk a főzővízhez a fagyasztott zöldborsót, és főzzük még 1-2 percig.
  7. Szűrjük le a tésztát, de tegyünk félre egy csészényit a főzővízből.
  8. A hagyma és a retek mellé tegyük a serpenyőbe a tésztát és a zöldborsót, adjuk hozzá a citromhéjat meg a petrezselymet, majd a félretett főzővizet adagolva, pároljuk még a keveréket, amíg minden puhának és szaftosnak tűnik.
  9. Ha nem elég fűszeres, pótoljuk még a sót és borsot, majd vegyük le a tűzről.
  10. Tálalásnál a tésztasalátát szórjuk meg zsemlemorzsával, parmezánnal és borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel és vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva, ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...