Tavaszi szeszély
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gáspár K. Balázs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
645
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2582
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
645
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6279.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 2851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.8 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 792.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 812 micro
Összesen
2582
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
8 db kifli
-
1 marék mazsola
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Egy közepes tepsit kivajazunk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, amit egyenletesen eloszlatunk úgy, hogy a tepsi oldalára is kerüljön.
- Felszeleteljük a kifliket ízlés szerinti vastagságra, majd a langyos tejjel lelocsoljuk - csak enyhén kell megáztatni a kifliket.
- A mosott gyümölcsöket ízlés szerinti méretűre szeleteljük.
- Az előkészített kiflik felével kibéleljük az előkészített tepsinket.
- A szeletelt gyümölcsökkel és/vagy lekvárral megszórjuk/megkenjük a réteget, majd jöhet rá a maradék kifli.
- Megszórjuk ízlés szerint mazsolával - elhagyható lépés azoknak, akik nem szeretik, illetve helyettesíthető, ha könnyebb gyümölcsöt/lekvárt választottunk, reszelt csokival is.
- Egy nagy méretű keverőtálban összekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, egész tojást, majd hozzáöntjük az (1 nagy pohár) kefirt és az (1 kis pohár) tejfölt, amit csomómentesre keverünk.
- Leöntjük a tepsiben várakozó kifliket.
- Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1684
- Feltöltés dátuma: 2020. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gáspár K. Balázs
1 recept
Gyerekkoromban tanultam, arra az esetre, ha vágynék egy kis süteményre, hogy ha már bűnözök, legyen laktató és vitaminokban gazdag, amit megeszek, mégse menjen rá a fél napom az elkészítésére.