r
Nosalty Logó

Tavaszi szeszély

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gáspár K. Balázs
Tavaszi szeszély
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 2582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tepsit kivajazunk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, amit egyenletesen eloszlatunk úgy, hogy a tepsi oldalára is kerüljön.
  2. Felszeleteljük a kifliket ízlés szerinti vastagságra, majd a langyos tejjel lelocsoljuk - csak enyhén kell megáztatni a kifliket.
  3. A mosott gyümölcsöket ízlés szerinti méretűre szeleteljük.
  4. Az előkészített kiflik felével kibéleljük az előkészített tepsinket.
  5. A szeletelt gyümölcsökkel és/vagy lekvárral megszórjuk/megkenjük a réteget, majd jöhet rá a maradék kifli.
  6. Megszórjuk ízlés szerint mazsolával - elhagyható lépés azoknak, akik nem szeretik, illetve helyettesíthető, ha könnyebb gyümölcsöt/lekvárt választottunk, reszelt csokival is.
  7. Egy nagy méretű keverőtálban összekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, egész tojást, majd hozzáöntjük az (1 nagy pohár) kefirt és az (1 kis pohár) tejfölt, amit csomómentesre keverünk.
  8. Leöntjük a tepsiben várakozó kifliket.
  9. Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1684
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gáspár K. Balázs 1 recept

Gyerekkoromban tanultam, arra az esetre, ha vágynék egy kis süteményre, hogy ha már bűnözök, legyen laktató és vitaminokban gazdag, amit megeszek, mégse menjen rá a fél napom az elkészítésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...