r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

414
Kalória
17.9g
Fehérje
19.1g
Szénhidrátok
32g
Zsír
234.3g
Víz
249.4g
Koleszterin
7.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2722 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3669.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    937.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    10888 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4739 micro
Összesen 1647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. Kezdjük a krém elkészítésével! Tegyük a ricottát, pisztáciát, snidlinget, parmezánt, fokhagymát, olívaolajat, a citromlevet, egy kevés sót és feketeborsot a turmixgépünkbe, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat kenhetően krémesre. A snidlingtől és a pisztáciától élénkzöld színű kencét kell hogy kapjunk.
  2. Forraljunk fel egy főzőedénybe vizet egy kevés sóval. Amíg melegszik a víz, mossuk meg, majd karikázzuk fel a retket, vágjuk finomra a maradék snidlinget.
  3. Tegyük a forrásban lévő, enyhén sós vízbe a spárgát, majd közepes hőfokon blansírozzuk, maximum 5 percig. Ezután tegyük át jeges vízbe pár perce, majd a hideg vizes fürdőből kivéve hagyjuk őket szobahőmérsékleten megszáradni.
  4. Melegítsünk vizet a tojásfőzéshez, majd a forrásba lévő vízbe óvatosan tegyük bele a fürjtojásokat, majd mindössze 1,5-2 percig főzzük őket. Ekkor a fürjtojások belseje még enyhén folyós sárgáját, de már szilárd, megfőtt fehérjeállagot rejt. A főzési idő lejárta után tegyük át őket is a jeges fürdőbe, majd pár perc eltelte után nagyon óvatosan pucoljuk meg őket. A legjobb módszer, ha a víz alatt pucoljuk őket, így könnyebben megtörhető és lehúzható az apró tojások héja és hártyája.
  5. Jöhet a tálalás! Vegyük a lapostányérokat, majd kenjük meg őket maximum két evőkanál ricottakrémmel. A krémre óvatosan helyezzünk rá nagyjából 6 szál spárgát, a retekszeleteket, a félbevágott fürjtojásokat, majd szórjuk meg a maradék snidlinggel, sópehellyel, frissen őrölt fekete borssal, díszítsük orgonaszirmokkal.
  6. Végezetül pirítsunk mellé friss bagettkarikákat, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal vagy fehér balzsamecettel.
  7. Kenjük meg a bagettszeleteket a frissítő ricottakrémmel, és fogyasszuk mellé a blansírozott spárgát, folyós fürjtojást és a ropogós retekszeleteket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 7 perc

Ez a tavaszi spárgasáláta tökletes választás lehet a hétvégi, ráéérős reggelikhez, könnyű vacsorákhoz, vagy a grillezős balkon- és kertipartik kísérőjeként. Nemcsak hogy nagyon friss és nagyon egészséges alapanyagokból készül, de ugyanennyire szemet gyönyörködtető látványt is nyújt az orgonavirágokkal díszített salátakompozíció. Gyönyörködjünk benne, amíg lehet, majd élvezzük a frissítő ízeit!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!