Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g zöldspárga14 kcal
-
30g fürjtojás44 kcal
-
30g retek4 kcal
-
25g pisztácia143 kcal
-
25g ricotta38 kcal
-
25 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
90g snidling27 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g orgonavirág0 kcal
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g zöldspárga56 kcal
-
120g fürjtojás174 kcal
-
120g retek17 kcal
-
100g pisztácia572 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
360g snidling108 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g orgonavirág0 kcal
Összesen
1647
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
26.5g zöldspárga4 kcal
-
8g fürjtojás12 kcal
-
8g retek1 kcal
-
6.6g pisztácia38 kcal
-
6.6g ricotta10 kcal
-
1.7g parmezán sajt6 kcal
-
3.3g olívaolaj29 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
23.9g snidling7 kcal
-
11.3g citrom2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g orgonavirág0 kcal
Összesen
109
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 234.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2722 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1185 micro
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 127.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 998 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3669.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1134 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1441 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 937.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1249 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 929 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 10888 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4739 micro
Összesen
1647
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
12 db fürjtojás
-
100 g ricotta
-
50 ml olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
6 db orgonavirág (az apró orgonavirágokat használjuk díszítéshez, hiszen az ehető virágok közé tartoznak ők is)
Elkészítés
- Kezdjük a krém elkészítésével! Tegyük a ricottát, pisztáciát, snidlinget, parmezánt, fokhagymát, olívaolajat, a citromlevet, egy kevés sót és feketeborsot a turmixgépünkbe, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat kenhetően krémesre. A snidlingtől és a pisztáciától élénkzöld színű kencét kell hogy kapjunk.
- Forraljunk fel egy főzőedénybe vizet egy kevés sóval. Amíg melegszik a víz, mossuk meg, majd karikázzuk fel a retket, vágjuk finomra a maradék snidlinget.
- Tegyük a forrásban lévő, enyhén sós vízbe a spárgát, majd közepes hőfokon blansírozzuk, maximum 5 percig. Ezután tegyük át jeges vízbe pár perce, majd a hideg vizes fürdőből kivéve hagyjuk őket szobahőmérsékleten megszáradni.
- Melegítsünk vizet a tojásfőzéshez, majd a forrásba lévő vízbe óvatosan tegyük bele a fürjtojásokat, majd mindössze 1,5-2 percig főzzük őket. Ekkor a fürjtojások belseje még enyhén folyós sárgáját, de már szilárd, megfőtt fehérjeállagot rejt. A főzési idő lejárta után tegyük át őket is a jeges fürdőbe, majd pár perc eltelte után nagyon óvatosan pucoljuk meg őket. A legjobb módszer, ha a víz alatt pucoljuk őket, így könnyebben megtörhető és lehúzható az apró tojások héja és hártyája.
- Jöhet a tálalás! Vegyük a lapostányérokat, majd kenjük meg őket maximum két evőkanál ricottakrémmel. A krémre óvatosan helyezzünk rá nagyjából 6 szál spárgát, a retekszeleteket, a félbevágott fürjtojásokat, majd szórjuk meg a maradék snidlinggel, sópehellyel, frissen őrölt fekete borssal, díszítsük orgonaszirmokkal.
- Végezetül pirítsunk mellé friss bagettkarikákat, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal vagy fehér balzsamecettel.
- Kenjük meg a bagettszeleteket a frissítő ricottakrémmel, és fogyasszuk mellé a blansírozott spárgát, folyós fürjtojást és a ropogós retekszeleteket.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1930
- Feltöltés dátuma: 2022. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Ez a tavaszi spárgasáláta tökletes választás lehet a hétvégi, ráéérős reggelikhez, könnyű vacsorákhoz, vagy a grillezős balkon- és kertipartik kísérőjeként. Nemcsak hogy nagyon friss és nagyon egészséges alapanyagokból készül, de ugyanennyire szemet gyönyörködtető látványt is nyújt az orgonavirágokkal díszített salátakompozíció. Gyönyörködjünk benne, amíg lehet, majd élvezzük a frissítő ízeit!