r
Nosalty Logó

Tavaszi sós babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tavaszi sós babka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 2456 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    1971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2041 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4937 micro
Összesen 2456 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 257 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet, sót, borsot és porcukrot egy nagy tálban összekeverjük. A közepén kis mélyedést alakítunk ki, ide öntjük a meleg tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 5 percet pihenni, hogy legyen ideje felfutni az élesztőnek.
  2. Jöhet bele a kefir, a tojás, valamint az olívaolaj. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, majd tiszta konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, egy tálkában elkészítjük a töltetléket. A fetát apró rögökre morzsoljuk, a diót durvára, a spenótot éles késsel finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, és az egészet összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát belisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabb oldala mentén feltekerjük.
  5. A feltekert tésztát hosszában, középen félbevágjuk, majd a két szárát folyamatosan megkeresztezve "feltekerjük".
  6. Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a feltekert babkát. A tetejét megkenjük tojással. majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy fél órára - tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e.
  7. A sütőből kivéve még egyszer átkenjük tojással - ekkor még olyan forró a tészta, hogy szép, fényes bevonattá sül rajta a tojás. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve fogyasszuk. Finom magában is, de kedvünk szerint díszíthetjük feltétekkel is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x12
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21072
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz beköszöntével bemutatunk nektek egy impozáns kalácsféleséget, a babkát. Ráadásul rögtön csavarunk egyet a dolgon, ugyanis sósan készítettük el, dióval, spenóttal és feta sajttal megtömve. Szóval nem csak szép, de finom is, ráadásul messze nem olyan bonyolult elkészíteni, mint az elsőre tűnik. Akár húsvétra is bevethetitek, biztos sikert fog aratni!

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...