Tavaszi sós babka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tej5 kcal
-
3 kcal
-
13g kefir8 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
a töltelékhez
a kenéshez
-
7g tojás9 kcal
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
a töltelékhez
a kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2456
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
a tésztához
-
31.4g finomliszt114 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
10.5g kefir6 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
a töltelékhez
a kenéshez
-
5.8g tojás7 kcal
Összesen
257
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 116.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4912.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1136 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1381 mg
-
Nátrium 1971 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 329 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2041 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4937 micro
Összesen
2456
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
257
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
a tésztához
- A lisztet, sót, borsot és porcukrot egy nagy tálban összekeverjük. A közepén kis mélyedést alakítunk ki, ide öntjük a meleg tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 5 percet pihenni, hogy legyen ideje felfutni az élesztőnek.
- Jöhet bele a kefir, a tojás, valamint az olívaolaj. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, majd tiszta konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, egy tálkában elkészítjük a töltetléket. A fetát apró rögökre morzsoljuk, a diót durvára, a spenótot éles késsel finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, és az egészet összekeverjük.
- A megkelt tésztát belisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabb oldala mentén feltekerjük.
- A feltekert tésztát hosszában, középen félbevágjuk, majd a két szárát folyamatosan megkeresztezve "feltekerjük".
- Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a feltekert babkát. A tetejét megkenjük tojással. majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy fél órára - tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e.
- A sütőből kivéve még egyszer átkenjük tojással - ekkor még olyan forró a tészta, hogy szép, fényes bevonattá sül rajta a tojás. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve fogyasszuk. Finom magában is, de kedvünk szerint díszíthetjük feltétekkel is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 40x12
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 251
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 21155
- Feltöltés dátuma: 2019. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
A tavasz beköszöntével bemutatunk nektek egy impozáns kalácsféleséget, a babkát. Ráadásul rögtön csavarunk egyet a dolgon, ugyanis sósan készítettük el, dióval, spenóttal és feta sajttal megtömve. Szóval nem csak szép, de finom is, ráadásul messze nem olyan bonyolult elkészíteni, mint az elsőre tűnik. Akár húsvétra is bevethetitek, biztos sikert fog aratni!