r
Nosalty Logó

Tavaszi sós babka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Tavaszi sós babka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

309
Kalória
10.6g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
41.1g
Víz
63.3g
Koleszterin
1.7g
Rost
2.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 2456 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a kenéshez

Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    1971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2041 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4937 micro
Összesen 2456 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet, sót, borsot és porcukrot egy nagy tálban összekeverjük. A közepén kis mélyedést alakítunk ki, ide öntjük a meleg tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk 5 percet pihenni, hogy legyen ideje felfutni az élesztőnek.
  2. Jöhet bele a kefir, a tojás, valamint az olívaolaj. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, majd tiszta konyharuhával lefedve egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, egy tálkában elkészítjük a töltetléket. A fetát apró rögökre morzsoljuk, a diót durvára, a spenótot éles késsel finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, és az egészet összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát belisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabb oldala mentén feltekerjük.
  5. A feltekert tésztát hosszában, középen félbevágjuk, majd a két szárát folyamatosan megkeresztezve "feltekerjük".
  6. Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a feltekert babkát. A tetejét megkenjük tojással. majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy fél órára - tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész-e.
  7. A sütőből kivéve még egyszer átkenjük tojással - ekkor még olyan forró a tészta, hogy szép, fényes bevonattá sül rajta a tojás. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve fogyasszuk. Finom magában is, de kedvünk szerint díszíthetjük feltétekkel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x12

A tavasz beköszöntével bemutatunk nektek egy impozáns kalácsféleséget, a babkát. Ráadásul rögtön csavarunk egyet a dolgon, ugyanis sósan készítettük el, dióval, spenóttal és feta sajttal megtömve. Szóval nem csak szép, de finom is, ráadásul messze nem olyan bonyolult elkészíteni, mint az elsőre tűnik. Akár húsvétra is bevethetitek, biztos sikert fog aratni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!