Tavaszi saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
188
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
756
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
72
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 962 micro
-
β-karotin 3078 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2688 micro
Összesen
188
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1647.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 737.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1516 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 419 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 3847 micro
-
β-karotin 12312 micro
-
β-crypt 480 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10751 micro
Összesen
756
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 1187 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
10 dkg bébirépa
-
1 közepes db lilahagyma
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db burgonya
-
4 db retek
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
- A tojást megfőzzük, kissé kihűtjük, és hámozás után hosszanti szeletekbe vágjuk.
- A krumplit héjában főzzük, kissé kihűtjük, hámozzuk, és karikára vágjuk.
- A retket vékony karikára vágjuk, a bébirépával és a ceruzababbal, sóval, borssal megpároljuk.
- Egy kisebb tálban elkészítjük a vinegrettet: olívaolaj, citromlé, mustár, só, bors.
- Egy nagy salátástálba szórjuk a hozzávalókat, a tojás szeletek kivételével, összeforgatjuk az öntettel, majd azon melegében, vagyis langyosan, kisebb tányérokon tojás szeletekkel, apróra vágott snidling szórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8660
- Feltöltés dátuma: 2014. április 18.
Ajánló
Ezt a salátát bármilyen zöldséggel kiegészíthetjük, amelyet a Húsvéti menühöz vagy annak díszítéséhez vásároltunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A Húsvéti nagy családi banzáj után jól esik egy könnyű saláta vacsorára. A tojás csak kiegészítésképpen, hogy utaljon az ünnepre, került a hozzávalók közé.