Tavaszi ragu házi gyúrt fűszeres tésztával
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g só0 kcal
Raguhoz
-
164 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
50g mángold9 kcal
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0g só0 kcal
Raguhoz
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
200g mángold35 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
Raguhoz
-
7.3g kolozsvári szalonna48 kcal
-
14.6g gomba3 kcal
-
4.7g medvehagyma7 kcal
-
14.6g mángold3 kcal
-
2.2g főzőtejszín3 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
20.1g újhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 181.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1933 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5739 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 123.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1136 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 727.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 912 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 1904 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 7731 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22955 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1676 micro
Hozzávalók
Tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
2 kk oregánó
-
1 csipet só
Raguhoz
-
1 csokor medvehagyma
-
20 dkg mángold
-
30 ml főzőtejszín
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Tésztához
- A kimért lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, kevés borssal és a szárított oreganóval.
- Hozzáadjuk a tálkában felvert tojásokat, és azután erősen összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, egy kis vizet pótolunk utána, de a gyúrt tészta nem jó, ha lágy, inkább több fáradsággal kell kidolgozni, semhogy túl lágy legyen.
- Folpackba tekerjük, és betesszük a hűtőbe egy fél órácskára.
- Felteszünk egy nagy fazékba vizet forralni.
- Elővesszük a tésztánkat, és lisztezett deszkán 6 részre vágjuk. Kicsit ellapogatjuk, belisztezzük a darabkákat, és a nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtjuk. Felszeleteljük, és ha a víz felforr, beletesszük a tésztát. Az első forrás után kb. fél percig főzzük, és leszűrjük.
- Összekeverjük a raguval, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kevés sajttal meghintjük.
Raguhoz
- A húsos szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a felaprított mángoldszárat is.
- Ezzel is kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Rátesszük a laskára vágott medvehagymát is. A szárát kicsit előbb belerakjuk, mert az nehezebben puhul. Az egész történet 4-5 perc.
- Ezután felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk, majd a legvégén hozzáadjuk a mángold leveleket is.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1183
- Feltöltés dátuma: 2014. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretek tésztát gyúrni, főként mióta a bolhapiacon olcsón sikerült egy szuper "tészta" gépre szert tennem. A tészta összegyúrása kb. 3-4 perc alatt megvan, ha a tojások nem elég nagyok, pici vizet teszek hozzá, és így könnyebben össze tudom dolgozni. A kész tésztát egy kis zacskóba teszem, és a hűtőben pihentetem fél órát. Ez idő alatt gyorsan elkészítem az épp aktuális ragut. Annyira egyszerű a géppel dolgozni, hogy mire a víz felforr... már dobhatom bele a tésztát... egyet forr... és már szűrhetem le... Ha azt vesszük, kevesebb idő alatt elkészül, mint a bolti... és persze zongorázni lehet közöttük a különbséget... Próbáljátok ki, mert gyerekjáték. Lehet ízesíteni is a tésztánkat, mint most pl. oregánóval, pici sóval és kevés borssal.