r
Nosalty Logó

Tavaszi kert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi kert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4235.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 4572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Boltban veszünk kész piskótát, vagy készítünk egy vékony piskótalapot a szokásos módon (5 tojásból).
  2. A zselatint feloldjuk 0,5 dl langyos vízben, és hagyjuk dermedni.
  3. A tojáslikőrben elkeverjük a porcukrot, és a habbá vert tejszín felét. Majd csorgassuk bele a kézmeleg zselatint, és óvatosan a maradék habot.
  4. A piskótából vágjunk korongokat, és béleljük ki vele a tálkákat. Öntsük bele a krémet, és rakjuk a hűtőbe kb. 2 órára.
  5. Ezután szórjuk meg a tetejét pisztáciával, ami a zöld kertünk alapja, és díszítsük kedvünk szerint: virággal, ágakkal és persze cukortojással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4457
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Ajánló

Főleg húsvétra, szép dísze lehet az ünnepi asztalnak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tál tavasz. Ezt egy régi Fakanálból néztem ki, húsvétra csináltam volna, ami eredetileg máshogy nézne ki. Kis tortácskákként, de észrevettem hogy hibás adatokat adtak meg, így nem sikerült elkészítenem. Végül ez lett belőle.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...