r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi gyümölcsszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 7875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11039.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2736 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3563 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.2 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2597.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1882 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 7875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk.
  2. A barackot csepegtessük le, levét fogjuk fel egy edényben, mert később ezzel fogjuk felfőzni a tortazselét.
  3. A tészta összetevőiből egyszerű kavart tésztát készítünk. A vajat cukorral, vaníliával habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, a tejet is, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát egyenletesen, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Légkeveréssel 150 fokon, normál sütőben 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
  5. Közben készíthetjük a túrókrémet: A zselatint 120 ml vízzel keverjük el, hagyjuk megduzzadni.
  6. A tejszínt verjük habbá, tegyük hűtőbe.
  7. A túrót, ricottát, tejfölt, cukrokat vagy édesítőt, citromot keverjük ki jó krémesre.
  8. Ha megduzzadt a zselatin, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez. Végül gyorsan, de hogy mégse törjön, adjuk a tejszínhabot is a krémhez.
  9. Osszuk el egyenletesen a túrókrémet a kihűlt tésztán, rétegeljük rá a gyümölcsöket.
  10. A tortazselét a cukorral és kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a barack levével, és még kb. 3 dl vízzel. Főzzük fel, majd öntsük a süti gyümölcsrétegére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4920
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

TIPP: Tálalás előtt legalább 3 óráig hűtőben jól hűtsük át.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első igazi tavaszi nap kicsalogatta az egész családot a szabadba :-) Természetesen nem maradhatott el a grillezés sem, fincsi salátákkal, verőfényes napsütéssel, és egy tepsi színes, gyümölcsös, istenien finom sütivel.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...