r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Tavaszi gyümölcsös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 513 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2048 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, az egész tojásokat, a joghurtot és az olajat habverővel simára keverjük.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a tepsit úgy mozgatjuk, hogy a massza laposan kiterüljön benne.
  3. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük, vagy vékony szeletekre vágjuk, levét kinyomjuk, és egyenletesen elterítjük a massza tetején.
  4. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, és közepes tűzön (kb. 180 fokon) fél óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7017
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Ajánló

Érdemes kipróbálni körtével is, akár a végén vaníliás cukor helyett egy kis mézzel megcsurgatva. Én legközelebb eperrel is kipróbálom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam ezt a receptet márciusban, akkor amikor a tavasz havat hozott... Ezzel próbálta az inkább télies napot édesebbé tenni! Kipróbáltam, és sikerült! Őrülten egyszerű, hihetetlenül gyors finomság, és szerintem bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...