r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 2053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2732 micro
  • β-crypt
    374 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 2053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészület: A gyümölcsöket megtisztítjuk és ízlésesen feldaraboljuk őket, falatnyi darabokra.
  2. Az almákat meglocsoljuk egy pici citromlével, hogy szépek maradjanak addig, míg a fazékba kerülnek, továbbá így már elő is ízesítjük őket.
  3. Az 1 cs epres pudingport elkeverjük 2 dl tejben csomómentesre, majd magára hagyjuk. Később lesz rá szükségünk.
  4. Egy nagyobb lábasba öntjük a maradék, vagyis 1,3 l tejet, majd ízesítjük is (3-4 db szegfűszeggel, 1 tk fahéjjal, reszelt citromhéjjal és 1 citrom levét is belefacsarjuk). Az édes ízről a 8 édesítőtabletta gondoskodik (én esetemben Süssina).
  5. Figyelmes kevergetés mellett sorban adjuk hozzá az ízesített tejhez a gyümölcsöket, de nem mindet egyszerre, - mert nem akarjuk, hogy szétfőjenek. (Elsőként a körte, majd az almák, a barackok, a meggy, és végül a banán).
  6. Lassan mire mind a lábasba került a tej is fellfort, kevergetve várunk, míg rottyan egyet, aztán picit levéve a tűzről hozzáadjuk a csomómentesre kevert pudingport (amit az elején félretettünk). A hőkiegyenlítés miatt még ezt megelőzően egy evőkanállal veszünk a lábasban lévő léből, és hozzáadjuk a pudingos keverékhez. Ezzel is felforraljuk de nem túl sokáig, aztán a jöhet a főzőtejszín, mely a leves lágyságáárt felel (én 250 ml-t használtam).
  7. Kevergetjük még 2-4 percet, aztán levesszük a tűzről.
  8. Lefedve hagyjuk egy picit, hogy az ízek meg ne szökjenek.
  9. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá :-)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7062
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféleképpen készítettem már gyümölcslevest (pudingosan, simán, krémlevesként, 50-50%-os vizes-tejes alapon, csak vizes alapon, csak tejes alapon), de a kedvesem, aki egyátalán nem szereti a gyümölcsöket, ebből a fajta vegyes gyümölcslevesből mindig repetát kér! Viszonylag gyorsan és finomat kreálhatunk - Jó étvágyat hozzá :)  

Hozzávalók

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk