Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
188g tej105 kcal
-
21 kcal
-
31g főzőtejszín41 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A gyümölcsökhöz
Összesen
257
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
1500g tej840 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A gyümölcsökhöz
Összesen
2053
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
44.3g tej25 kcal
-
1.3g epres pudingpor5 kcal
-
7.4g főzőtejszín10 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A gyümölcsökhöz
Összesen
61
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
257
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3661.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 2098 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.4 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1424.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2732 micro
-
β-crypt 374 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 852 micro
Összesen
2053
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1.5 l tej
-
1 tasak epres pudingpor
-
250 ml főzőtejszín
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 tk fahéj
-
4 db szegfűszeg
-
8 db édesítőszer
A gyümölcsökhöz
Elkészítés
A leveshez
- Előkészület: A gyümölcsöket megtisztítjuk és ízlésesen feldaraboljuk őket, falatnyi darabokra.
- Az almákat meglocsoljuk egy pici citromlével, hogy szépek maradjanak addig, míg a fazékba kerülnek, továbbá így már elő is ízesítjük őket.
- Az 1 cs epres pudingport elkeverjük 2 dl tejben csomómentesre, majd magára hagyjuk. Később lesz rá szükségünk.
- Egy nagyobb lábasba öntjük a maradék, vagyis 1,3 l tejet, majd ízesítjük is (3-4 db szegfűszeggel, 1 tk fahéjjal, reszelt citromhéjjal és 1 citrom levét is belefacsarjuk). Az édes ízről a 8 édesítőtabletta gondoskodik (én esetemben Süssina).
- Figyelmes kevergetés mellett sorban adjuk hozzá az ízesített tejhez a gyümölcsöket, de nem mindet egyszerre, - mert nem akarjuk, hogy szétfőjenek. (Elsőként a körte, majd az almák, a barackok, a meggy, és végül a banán).
- Lassan mire mind a lábasba került a tej is fellfort, kevergetve várunk, míg rottyan egyet, aztán picit levéve a tűzről hozzáadjuk a csomómentesre kevert pudingport (amit az elején félretettünk). A hőkiegyenlítés miatt még ezt megelőzően egy evőkanállal veszünk a lábasban lévő léből, és hozzáadjuk a pudingos keverékhez. Ezzel is felforraljuk de nem túl sokáig, aztán a jöhet a főzőtejszín, mely a leves lágyságáárt felel (én 250 ml-t használtam).
- Kevergetjük még 2-4 percet, aztán levesszük a tűzről.
- Lefedve hagyjuk egy picit, hogy az ízek meg ne szökjenek.
- Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá :-)
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7062
- Feltöltés dátuma: 2012. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokféleképpen készítettem már gyümölcslevest (pudingosan, simán, krémlevesként, 50-50%-os vizes-tejes alapon, csak vizes alapon, csak tejes alapon), de a kedvesem, aki egyátalán nem szereti a gyümölcsöket, ebből a fajta vegyes gyümölcslevesből mindig repetát kér! Viszonylag gyorsan és finomat kreálhatunk - Jó étvágyat hozzá :)