r
Nosalty Logó

Tavaszi erdők levese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
Tavaszi erdők levese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 388 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9015.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    3212 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    3586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    6262 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3199 micro
Összesen 1551 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprózzuk, a zöldfűszereket aprítjuk és a burgonyát kis kockákra vágjuk.
  2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a burgonyát és felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk.
  3. Miután megfőtt a burgonya, beletesszük a medvehagymát és a csalánt, amit még főzünk kb. 5 percig.
  4. Beletesszük a turbolyát és felforraljuk, levesszük a tűzről és turmixoljuk.
  5. A reszelt sajtokat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmok formájában kiszórjuk.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megolvasztjuk. Tányérra kiszedjük.
  7. A kolbászt vékonyra szeljük és a sütőpapíron szétszórjuk, 180 fokon néhány perc alatt megsütjük.
  8. Sós -ecetes vízben 3 perc alatt kifőzzük a bugyantott tojást.
  9. Tálaljuk: Mély tányérba teszünk egy kis levest, rátesszük a bugyantott tojást, néhány sajt- és kolbászcsipsszel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 123
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Ajánló

Nehezebb fogások előtt, kevés száraz fehér borral kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ludányi Emőke 8 recept

Franciaországban ismertem meg a turbolyát és annak konyhai felhasználását, amit párosítottam a túráim során szedett ehető növényekkel és gazdagabbá tettem egy kis burgonyalevessel. Egészséges, tavaszi ünnepi leves lett az eredménye.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...