Tavaszi erdők levese
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ludányi Emőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1g himalája só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
30g turbolya71 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
13g csalán5 kcal
-
2 kcal
-
23g édesburgonya14 kcal
-
13g gruyére sajt52 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
15g paprikás kolbász68 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g olívaolaj0 kcal
Összesen
388
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
3g himalája só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
120g turbolya284 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
50g csalán21 kcal
-
6 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
50g gruyére sajt207 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
60g paprikás kolbász271 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
16g olívaolaj0 kcal
Összesen
1551
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
0.4g himalája só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
15.2g turbolya36 kcal
-
8.2g medvehagyma12 kcal
-
6.3g csalán3 kcal
-
6.3g halványító zeller1 kcal
-
11.4g édesburgonya7 kcal
-
6.3g gruyére sajt26 kcal
-
6.3g parmezán sajt25 kcal
-
7.6g paprikás kolbász34 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
27.8g tojás35 kcal
-
2g olívaolaj0 kcal
Összesen
197
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1565 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
388
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 92.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9015.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 3212 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 3586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 360.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 544 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 6262 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3199 micro
Összesen
1551
kcal
- 16% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1141.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
-
3 g himalája só
-
2 ek olívaolaj
-
12 dkg turbolya
-
1 csokor medvehagyma
-
5 dkg csalán
-
5 dkg halványító zeller
-
9 dkg édesburgonya
-
5 dkg gruyére sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
6 dkg paprikás kolbász
-
himalája só ízlés szerint
-
4 db tojás
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A hagymákat aprózzuk, a zöldfűszereket aprítjuk és a burgonyát kis kockákra vágjuk.
- Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a burgonyát és felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk.
- Miután megfőtt a burgonya, beletesszük a medvehagymát és a csalánt, amit még főzünk kb. 5 percig.
- Beletesszük a turbolyát és felforraljuk, levesszük a tűzről és turmixoljuk.
- A reszelt sajtokat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmok formájában kiszórjuk.
- 160 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megolvasztjuk. Tányérra kiszedjük.
- A kolbászt vékonyra szeljük és a sütőpapíron szétszórjuk, 180 fokon néhány perc alatt megsütjük.
- Sós -ecetes vízben 3 perc alatt kifőzzük a bugyantott tojást.
- Tálaljuk: Mély tányérba teszünk egy kis levest, rátesszük a bugyantott tojást, néhány sajt- és kolbászcsipsszel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 125
- Feltöltés dátuma: 2023. április 27.
Ajánló
Nehezebb fogások előtt, kevés száraz fehér borral kísérve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ludányi Emőke
8 recept
Franciaországban ismertem meg a turbolyát és annak konyhai felhasználását, amit párosítottam a túráim során szedett ehető növényekkel és gazdagabbá tettem egy kis burgonyalevessel. Egészséges, tavaszi ünnepi leves lett az eredménye.