Tárkonyos rakott zöldbab
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
587
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g darált pulykahús1150 kcal
-
1000g zöldbab273 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4693
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.7g darált pulykahús34 kcal
-
29.7g zöldbab8 kcal
-
11.9g rizs42 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
11.9g tejföl23 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
3g sajt10 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
137
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1051.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 282.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
587
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 314.9 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8409.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 344 mg
-
Kálcium 1656 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 694 mg
-
Foszfor 3513 mg
-
Nátrium 2124 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2259.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1430 micro
-
Kolin: 1018 mg
-
Retinol - A vitamin: 964 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3468 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5906 micro
Összesen
4693
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
1 kg darált pulykahús
-
1 kg zöldbab
-
2 bögre rizs
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek sertészsír
-
1 ek ételízesítő
-
1 teáskanál tárkony
-
4 dl tejföl
-
1 db tojás
-
10 dkg sajt
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst az ételízesítővel, a zöldbabot pici sóval külön edényekben megfőzzük.
- A felaprított vöröshagymát 2 ek zsíron megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
- Közben egy tepsit kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a rizs felét.
- A zöldbabról leöntjük a főzővizet, összekeverjük a hússal és tárkonnyal, a tepsibe öntjük a rizsre, majd befedjük a maradék rizzsel.
- A tejfölt elkeverjük a tojással, befedjük vele a rakottast, rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10107
- Feltöltés dátuma: 2014. május 01.
Ajánló
Ha az elkészült ételt egy fél órát pihentetjük, akkor szépen lehet szeletelni, nem esik szét. A tálalásnál külön tejfölt kínálhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A rakottak közt a kel és a karfiol mellett a zöldbab is előkelő helyen van a családi étlapon, kiváltképp, ha pulykából és tárkonyosan készül.