Tárkonyos halgombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
375g víz0 kcal
Halgombóc
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
Összesen
485
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
1500g víz0 kcal
Halgombóc
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Összesen
1941
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
6g fehérrépa4 kcal
-
5.3g zeller2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.1g finomliszt0 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
50.1g víz0 kcal
Halgombóc
-
16.7g afrikai harcsa20 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
Összesen
63
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 642.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2982 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
485
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 123.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3479.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2569.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1856 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11928 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
1941
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Leves
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 db vöröshagyma
-
50 g vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl tejföl
-
1.5 l víz
Halgombóc
-
500 g afrikai harcsa
-
2 teáskanál hal fűszerkeverék
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
3 ek finomliszt
Elkészítés
Leves
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
- A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
- A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pároljuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal, majd keverjük alaposan össze (én nem spóroltam a tárkonnyal).
- Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket puhára. Közben készítsük el a halgombócot.
Halgombóc
- A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
- Ezután kb. 30 dkg halhúst daráljunk le, vagy késes aprítóval pépesítsük. A maradék halhúst tegyük félre.
- A pépesített halhúst ezután szórjuk meg egy kevés sóval, adjuk hozzá a lisztet és a tojást, majd keverjük, gyúrjuk össze a masszát (ha túlságosan ragadna a kezünkhöz, akkor apránként keverjünk hozzá még lisztet).
- Ezután az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű gombócokat.
- Amikor a zöldségek már puhára főttek, tegyük bele a levesbe az előzőleg félretett, kockákra vágott halhúst.
- A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy merőkanálnyi levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez.
- Ezután helyezzük bele a halgombócokat, majd pár perc alatt főzzük puhára. (várjuk meg még a gombócok feljönnek a leves tetejére, majd főzzük még 2-3 percig)
- Tálalás előtt merjük a levest a halgombóccal együtt tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 2914
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept