Tárkonyos gombás-spárgás csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g csirkecomb139 kcal
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
54g csirkeszárny63 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
75g zöldspárga11 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
53 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
755
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
300g zöldspárga42 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
3020
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.9g csirkecomb19 kcal
-
15.2g csirkemell (csontos)22 kcal
-
7.2g csirkeszárny9 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
10.1g zöldspárga1 kcal
-
8.5g gomba2 kcal
-
6.8g fehérbor6 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
16.9g szárnyas alaplé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
102
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1232.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 345.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
755
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.7 g
Zsír
-
Összesen 194.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4929.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 2306 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1752 micro
Összesen
3020
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 db csirkeszárny
-
1 nagy db vöröshagyma
-
30 dkg zöldspárga
-
25 dkg gomba
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
3 ek napraforgó olaj
-
5 dl szárnyas alaplé
-
2 db babérlevél
-
10 dkg finomliszt
-
tárkony ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húsokat ízlés szerint darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felhevített olajon hirtelen mindét oldalát átsütjük. Ezután az edényből kivéve félrerakjuk.
- A maradék szafthoz hozzáadjuk a vajat, a felszeletelt hagymát, és egy csipet sóval megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk egy púpos teáskanál liszttel, kicsit átpirítjuk rajta, felöntjük a borral, tejszínnel és kb. 4 dl alaplével, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött húsdarabokat.
- Fűszerezzük, sóval, fehér borssal, tárkonnyal és a babérlevéllel, lefedjük, és főzni kezdjük, időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon le, a liszt miatt hajlamos rá. A sózással vigyázzuk, mivel az alaplé is sós!
- Amíg fő, előkészítjük a spárgát, a végeit lepattintjuk, a maradékot kb. 3 centis darabokra vágjuk, a fejeket különvesszük, ezt egy kicsit később adjuk az ételhez. Ahogy puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a spárgadarabokat a fejek kivételével, ha szükséges, a maradék alaplé is mehet bele.
- A főzési idő vége felé mehet bele a maradék spárga is. A felszeletelt gombákat kevés forró olajon megpirítjuk, majd a kész ételhez keverjük, végül pár csepp citromlével beállítjuk az ízét.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3441
- Feltöltés dátuma: 2017. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom aromás étel, én vajon lepirított, medvehagymával megszórt gnocchival tálaltam. Forrás: net