r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombás-spárgás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tárkonyos gombás-spárgás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 3020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat ízlés szerint darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd a felhevített olajon hirtelen mindét oldalát átsütjük. Ezután az edényből kivéve félrerakjuk.
  2. A maradék szafthoz hozzáadjuk a vajat, a felszeletelt hagymát, és egy csipet sóval megfonnyasztjuk. Ezután megszórjuk egy púpos teáskanál liszttel, kicsit átpirítjuk rajta, felöntjük a borral, tejszínnel és kb. 4 dl alaplével, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött húsdarabokat.
  3. Fűszerezzük, sóval, fehér borssal, tárkonnyal és a babérlevéllel, lefedjük, és főzni kezdjük, időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon le, a liszt miatt hajlamos rá. A sózással vigyázzuk, mivel az alaplé is sós!
  4. Amíg fő, előkészítjük a spárgát, a végeit lepattintjuk, a maradékot kb. 3 centis darabokra vágjuk, a fejeket különvesszük, ezt egy kicsit később adjuk az ételhez. Ahogy puhulni kezd a hús, hozzáadjuk a spárgadarabokat a fejek kivételével, ha szükséges, a maradék alaplé is mehet bele.
  5. A főzési idő vége felé mehet bele a maradék spárga is. A felszeletelt gombákat kevés forró olajon megpirítjuk, majd a kész ételhez keverjük, végül pár csepp citromlével beállítjuk az ízét.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3441
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos gombás-spárgás csirke
Katharosz 499 recept

Nagyon finom aromás étel, én vajon lepirított, medvehagymával megszórt gnocchival tálaltam. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...