r
Nosalty Logó

Tárkonyos-gombás-burgonyás egytál Borzastól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Borzas
Tárkonyos-gombás-burgonyás egytál Borzastól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1905 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 477 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    348 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1999 micro
Összesen 1905 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát megpucoljuk, vékonyan szeleteljük, a gombát átmossuk, és azt is vékonyan felszeleteljük.
  2. Teflonos edényben vajon megdinszteljük a hagymát, kb. 5 percig, ezután rázúzzuk a fokhagymát, picit együtt pirítjuk, majd mehet rá a szeletelt burgonya, a só és a bors, 5 percig lefedve pároljuk.
  3. Ezután a rátesszük a gombát, a tejfölt, a zsályát, tárkonyt, majd lefedve addig pároljuk, míg a krumpli majdnem teljesen megpuhul, időnként megkavarjuk.
  4. Végül beletesszük a kukoricát és a chilipehelyt, és fedő nélkül addig főzzük, míg kissé elpárolog a leve, de azért szaftos is maradjon.
  5. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és jóízűen elfogyasztjuk. :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3861
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos-gombás-burgonyás egytál Borzastól
Borzas 3 recept

Kaptam a szomszédomtól egy nagy szatyor szárított tárkonyt, épp a 'tárkonyszüretet' követően, gondoltam, míg élek, elég lesz ez a mennyiség :) Szeretem ezt a fűszert, régen használtam, és a napokban gondoltam rá pont, hogy ennék valamilyen gombás tárkonyos ételt, ami nem leves. Aztán szétnéztem, hogy mit találok itthon a gombán kívül, ez lett belőle :) Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...