r
Nosalty Logó

Tárkonyos csípős tarkabableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tárkonyos csípős tarkabableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5550.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    3246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1068 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 1183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot főzés előtt áztassuk be - legpraktikusabb előző este.
  2. Vágjuk apróra a vöröshagymát, a répát és a krumplit, pucoljuk meg a fokhagymát.
  3. Egy legalább 2 literes edénybe a zsíron/olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Ha megpárolódott, adjuk hozzá a beáztatás után megmosott babot, és öntsük föl 6-7 dl vízzel.
  4. Adjuk hozzá a répát, a krumplit, a fokhagymát és a fűszereket.
  5. Fedjük le, és hagyjuk főni, míg a bab számunka megfelelően puha/ehető puhaságú nem lesz.
  6. Ha a bab kellemesen puhára főtt, vegyük le a tűzhelyről, szórjuk rá a lisztet, adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük el alaposan.
  7. Tegyük vissza a tűzre, forraljuk még úgy 2-3 percig. Ízlés szerint apróra vágott póréhagymával a tetején tálalhatjuk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1257
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős, laktató finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...