r
Nosalty Logó

Tarkabab leves sajtgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarkabab leves sajtgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1652 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2949 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2981.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1281 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1652 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.
  2. A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.
  3. Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.
  4. A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.
  5. Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.
  6. Lehet tálalni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9815
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a tavalyi babomból maradt, lassan jön az idei, el kell ezt is használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...