r
Nosalty Logó

Tarka fonott kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csenilány
Tarka fonott kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

747
Kalória
19.8g
Fehérje
130.3g
Szénhidrátok
16.3g
Zsír
68.1g
Víz
120.1g
Koleszterin
5.8g
Rost
31.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt, a vajat megolvasztjuk. A lisztet, tejet, cukrot, a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, sót, tojást összegyúrjuk. Mikor kezd összeállni, lassan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat.
  2. Homogénre gyúrjuk. Egy lágy, könnyed tésztát kell kapnunk, ha azonban mégsem sikerül, adjunk hozzá még tejet vagy lisztet. 20 percig hagyjuk kelni.
  3. A kakaóport összekeverjük a vízzel, a tésztát elfelezzük, és az egyik feléhez hozzáadjuk. Ezt még 5-10 percig gyúrjuk, amíg egyenletesen be nem fogja a kakaó.
  4. Majd a fehér és a kakaós részét elfelezzük, és kb. 30 centire sodorjuk tenyérrel. (Én 4-es fonással készítettem, de jól mutat máshogy is.)
  5. A tepsit kivajazzuk, és beletesszük a kalácsot. A tetejét megkenjük tojássárgájával.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on, körülbelül 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan készen van-e. Ne hagyjuk sokáig sülni, különben kiszárad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Még sosem próbálkoztam kaláccsal, de muszáj volt kicsit módosítanom a recepten. Így is meglepően jól sikerült, az egész kollégium emeletén érezni lehetett a friss kalács illatát. Már kaptam is a "megrendeléseket", úgy néz ki, húsvétkor is el fogom készíteni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!