r
Nosalty Logó

Tarka bogyós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Tarka bogyós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 7549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    378.4 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.3 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2478 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 7549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük ki habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrommal. Keverjük bele a tojásokat egyenként egymás után. Szitáljuk rá a liszttel elkevert sütőport, és keverjük jól össze.
  2. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, simítsuk rá a tészta felét, a maradék tésztát szintén felezzük el.
  3. Az egyik felébe keverjük bele a túrót, a másik felébe pedig a fahéjat és a kókuszreszeléket.
  4. A csokoládét reszeljük le, és egyenletesen osszuk el a tésztán, majd szórjuk rá a bogyós gyümölcsöket is egyenletesen.
  5. Eztán a gyümölcsök tetejére helyezzük a kókuszos-fahéjas tésztát úgy, hogy kanalankét kb. 3-4 cm-re egymástól kis halmokat potyogtatunk a tésztára. Majd közé szintén a kanál segítségével a túrós tésztát, végül a lekvárt.
  6. Majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3304
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Arra ügyeljünk, hogy mikor a tetejére kanalazzuk a tésztát, akkor a lekvár ne kerüljön a szélére, mert könnyen megég, és keserű lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Ez a recept annyira megtetszett nekem, hogy többször is elkészítettem már, nagyon mutatós süti és finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...