r
Nosalty Logó

Tarjás-virslis makaróni borsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tarjás-virslis makaróni borsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 661 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7831.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    5524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5610 micro
Összesen 1984 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát közepes kockára vágjuk, és ugyanezt tesszük a tarjával is.
  2. Pici olajon pirítani kezdjük őket úgy, hogy a fehérborsot, fokhagymát, tárkonyt és a sót már most rászórjuk.
  3. Ha már pirul a tarja, és érződik a hagyma illata, akkor hozzátesszük a borsót, kukoricát, felöntjük két ujjnyival több vízzel mint, ami elfedi.
  4. Ezt készre pároljuk kb 15 perc alatt, és hozzádobjuk a karikára vágott virslit is.
  5. Közben a tejfölhöz hozzányomjuk a sajtot, és még szórunk rá egy kis fehérborsot meg reszelt fokhagymát, sót. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan simára keverjük. Szedünk ehhez egy keveset a ragu levéből, és simára keverjük, ezt folytatjuk addig, míg elég híg lesz ahhoz, hogy a ragura öntsük. Ha ezt megtettük, akkor hagyjuk az egészet kiforrni kb 5 perc alatt.
  6. Közben főzzük meg a tésztát sós, olajos vízben.
  7. A ragut a tésztával nem kell összekeverni, inkább a tésztára szedjük rá mindig, ha tálalunk, így szaftosabb marad.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Ajánló

Nagyon gyorsan nagyon finomat nagyon olcsón! Megéri kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma szétnéztem a hűtőben, és láttam, hogy van benne egy kis főtt, füstölt tarja, csemegekukorica, tejföl meg még virsli is. Volt egy épp hogy csak megkóstolt krémsajt is, és tudtam, a fagyasztóban van még zsenge borsó is. Rögtön kipattant a fejemből, hogy ebből csak valami nagyon finom főhet ki. Így is lett!!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...