Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával és kolbásszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
63g lecsó26 kcal
-
3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g tarhonya186 kcal
-
200g víz0 kcal
-
82 kcal
-
50g parasztkolbász226 kcal
-
14 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g chiliszósz1 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g lecsó103 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g tarhonya742 kcal
-
800g víz0 kcal
-
328 kcal
-
200g parasztkolbász904 kcal
-
57 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2305
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
12.8g lecsó5 kcal
-
2.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10.3g tarhonya38 kcal
-
41.1g víz0 kcal
-
2.6g mangalica szalonna17 kcal
-
10.3g parasztkolbász46 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g chiliszósz0 kcal
-
5.1g vörösbor4 kcal
-
10.3g víz0 kcal
Összesen
118
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 305.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5034 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4469.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 3519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 752 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
2305
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1034 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 db hegyes erős paprika
-
2 db chili
-
5 levél bazsalikom
-
20 dkg tarhonya
-
8 dl víz
-
5 dkg mangalica szalonna
-
7 dkg sűrített paradicsom
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 ek chiliszósz
-
1 dl vörösbor
-
2 dl víz
Elkészítés
- A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeleteljük, a bazsalikomot aprítjuk.
- Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, a kolbászt, félretesszük.
- A zsiradékon kicsit megpörköljük a tarhonyát, felöntjük vízzel, fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzzük.
- Majd hozzáadjuk a lecsót, beleöntjük a bort, egy kevés chiliszószt. Belekeverjük a sült szalonnát és kolbászt. Tálalunk. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3970
- Feltöltés dátuma: 2014. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most mégse friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz, a befőzéskor volt vele bőven munka.