r
Nosalty Logó

Tarhonyás karaj kukoricával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lousha
Tarhonyás karaj kukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10767.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    638 mg
  • Foszfor
    2660 mg
  • Nátrium
    6253 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2163 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 3601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott hagymát egy kevés olajon (a megadott mennyiség felén).
  2. Dobjuk rá a kis kockákra vágott karajt (természetesen készíthető másféle húsból is), pirítsuk körbe, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá az apróra vágott paprikát. Ha az is megfonnyadt, jöhet a kockázott paradicsom.
  3. Amíg a paradicsom kiengedi a levét, egy külön edényben, kevés olajon pirítsuk meg a tarhonyát, míg szépen meg nem barnul. Folyamatosan keverjük, ne hagyjuk megégni.
  4. Adjuk a húshoz a vizet, majd a tarhonyát, keverjük jól el, és alacsony lángon, időnként átkeverve főzzük, míg a tészta megpuhul. Az utolsó pár percben keverjük hozzá a kukoricát is, valamint a majorannát. (Ha borsót használunk, annak inkább 10 percet adjunk.) Ha nagyon le akarna pirulni, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3008
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyors ebéd/vacsora, amit nagyjából mindenki szeret. Lehet belőle jó nagy adagot csinálni, eláll a hűtőben pár napig, de éppenséggel a fagyasztást is jól viseli. Eredetileg borsósnak készült, de amikor felfedeztem, hogy egy szem borsó nem sok, annyi sem rejtőzik a mélyhűtőben, beláttam, hogy a kukorica sokkal jobban illik ebbe az ízvilágba.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...