r
Nosalty Logó

Tárcsán sült pácolt húsok zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Wilson bá
Tárcsán sült pácolt húsok zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 1121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 13433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 1121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    710.2 g

Zsír

  • Összesen
    1033 g
  • Telített zsírsav
    346 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    376 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19558 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    692 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1169 mg
  • Foszfor
    7042 mg
  • Nátrium
    9288 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    5509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    993 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    2270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    946 micro
  • β-karotin
    5949 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    21725 micro
Összesen 13433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Elkészítés

A húsokhoz

  1. A húsokat egyben pácoljuk, és 1 napig állni hagyjuk hűtőben.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk (bőrével együtt!), és félig kisütjük a tárcsán a nagyobb darabokra szelt vöröshagymával együtt.
  3. A húsokat fajtánként sütjük fűszerezve a szintén fűszerezett zöldségekkel együtt. A sült zöldségeket kivesszük, és tesszük az újat, mert ez hamarabb sül, mint a hús. A húsokat időnként forgatjuk, és középrőla tárcsa szélére húzzuk - eztaddig ismételjük, míg meg nem sült (így omlós és puha lesz, nem szárad ki).
  4. A füstölt kolbászt/szalámit eközben sütjük ki, ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
  5. Friss házi kenyeret adunk hozzá, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24822
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wilson bá 6 recept

Sokszor elkészítettem ezt az ételt (általában horgászat vagy baráti összejövetelek alkalmával), és pillanatok alatt elfogyott, bármennyit is csináltam... Bár nem egy diétás kaja, azt gondolom, hogy nem egészségtelenebb, mint manapság az üzletekben kapott alapanyagokból készített ételek. Az elkészítése kicsit macerás - figyelni kell, hogy minden "alkatrész" addig süljön, amíg szükséges. A zöldségeket - a vöröshagymát leszámítva - érdemes félig sütni, hogy roppanós legyen, a húsokat pedig állandóan forgatni kell, és ügyelni kell arra, hogy ne szárazon süljenek. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

A pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...