Tanyasi csirke szőlővel sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyors zöldségalaplé
-
60g sárgarépa22 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Csirke sütése
-
400g csirke585 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g prosciutto63 kcal
-
50g kékszőlő33 kcal
Összesen
792
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyors zöldségalaplé
-
240g sárgarépa88 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Csirke sütése
-
1600g csirke2339 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
200g kékszőlő132 kcal
Összesen
3168
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyors zöldségalaplé
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
5.9g zeller2 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34.1g víz0 kcal
Csirke sütése
-
36.4g csirke53 kcal
-
3.4g zöldség alaplé0 kcal
-
5.7g vörösbor5 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.3g prosciutto6 kcal
-
4.5g kékszőlő3 kcal
Összesen
72
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2071.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 1319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 762.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4444 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
792
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 242.5 g
Zsír
-
Összesen 175.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8285.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2059 mg
-
Nátrium 5277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 3048.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2235 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 7429 micro
-
β-karotin 17775 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
3168
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Gyors zöldségalaplé
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
Csirke sütése
-
1.5 dl zöldség alaplé
-
2.5 dl vörösbor
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Gyors zöldségalaplé
- A zöldségeket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékba tesszük, engedünk rá kb. 1,5 liter vizet. 20 perc alatt, nem lobogó lángon összeforraljuk. Sót, borsot ízlés szerint tegyünk bele. Még mindig sokkal jobb, mint a húsleveskockák gépies világa.
Csirke sütése
- Egy tanyasi csirkéhez szükségünk lesz egy nagyobb konyhai késre, mert a sok szaladgálástól jóval erősebb csontjai vannak. Szóval essünk neki, és daraboljuk fel. Ezután mossuk meg és tisztítsuk meg alaposan, majd egy nagyobb sütőtálba helyezzük el.
- Ezután tegyünk hozzá zöldségalaplevet, fokhagymát a recept szerint, majd a vörösbort. Kezdjük el 170 C fokon sütőben sütni 30-40 percig. Ha elég sósra csináltuk az alaplevet, nem szükséges tovább ízesíteni.
- Az utolsó 20 percre szórjuk meg a szőlővel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 800
- Feltöltés dátuma: 2017. június 30.
Ajánló
Köretnek egy ízletes burgonyapüré is megteszi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Gondoltam, ideje kipróbálni egy minőségibb, tanyasi csirkét a hétvégi ebédünkhöz. Ismét fellapozva a nagy francia szakácskönyvet, végül ezt a receptet választottuk.