r
Nosalty Logó

Talján cukkinikarikák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Talján cukkinikarikák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7565 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7400.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22694 micro
Összesen 1867 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megpucoljuk, végeit levágjuk, és 6 egyforma karikára vágjuk. Lehetőleg akkora cukkiniből készítsük, amiből kb. 4 cm-es karikák lesznek. Belső szivacsos, maggal teli részüket kivágjuk, lesózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A két mozzarellagolyóból 6 (kb. 0,5 cm-es) szép egyforma szeletet vágunk, a maradékot pedig felkockázzuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, és elkezdjük pirítani.
  4. Mikor a leve félig elfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a pirospaprikát és a mozzarellakockákat.
  5. Addig sütjük, míg a mozzarella el nem olvad, ekkor hozzáadjuk a rizst, meghintjük a liszttel, és kicsit pirítjuk, majd felöntjük 0,5 dl vízzel, és jól elkeverjük.
  6. A cukkinikarikákat enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 1 percre, így a sütés végére biztosan átpárolódnak.
  7. Egy tűzálló tál alját kikenjük egy kis olívaolajjal, majd belesorakoztatjuk a cukkinikarikákat.
  8. A raguval megtöltjük őket, a maradék vizet aláöntjük, alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe téve, kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a cukkini mennyire puha.
  9. Ha eléggé megpuhult, rátesszük a mozzarellaszeleteket, és rágrillezzük a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11379
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt legelőször akkor készítettem, mikor húgom eljött hozzánk.:) Úgy emlékszem, mindenkinek ízlett, így gondoltam, újra megcsinálom. Akkor nem mozzarellával készült, hanem edamival, mert az volt itthon. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...