Taleggio pármai sonkával, hagymalekvárral, salátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
20g méz61 kcal
-
63g vöröshagyma23 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pármai sonkás sajthoz
-
90g pármai sonka194 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
4g dióolaj35 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
548
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
80g méz243 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pármai sonkás sajthoz
-
360g pármai sonka774 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
200g rukkola50 kcal
-
16g dióolaj141 kcal
-
8g balzsamecet7 kcal
-
4g balzsamecet4 kcal
Összesen
2184
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A hagymalekvárhoz
-
5.6g méz17 kcal
-
17.6g vöröshagyma6 kcal
-
14.1g vörösbor12 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A pármai sonkás sajthoz
-
25.4g pármai sonka55 kcal
-
14.1g sajt50 kcal
-
14.1g rukkola4 kcal
-
1.1g dióolaj10 kcal
-
0.6g balzsamecet0 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
Összesen
154
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221507.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 220787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 193.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1783 micro
Összesen
548
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.5 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886028.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1699 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 941 mg
-
Nátrium 883149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 772.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 868 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7131 micro
Összesen
2184
kcal
- 14% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62484.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 62281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A hagymalekvárhoz
-
8 dkg méz
-
25 dkg vöröshagyma
-
2 dl vörösbor
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
A pármai sonkás sajthoz
-
4 tk balzsamecet
Elkészítés
A hagymalekvárhoz
- Elkészítjük a hagymalekvárt. A mézet karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vékony karikára (és nem kockára!)vágott hagymát, átforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd vörösborral és kevés vízzel felöntve először nagy lángon, hogy az alkohol kiforrjon, majd lassú tűzön, kezdetben fedő alatt, majd a fedőt levéve időnként (a vége felé gyakrabban) megkevergetve egészen sűrűre beforraljuk, míg lekvárszerű, sűrű állagot kap.
- Ha az alja már "le akar kapni", de az állag még nem eléggé lekvárszerű,vagyis még szemmeltisztán kivehetőek a hagymaszálak, amik úszkálnak a borban,pótoljuk afolyadékot vízzel, ne aggódjunk, el fog forrni. Miután elkészült, hűtjük.
- Közben a sajtot kisebb cikkekre vágjuk (személyenként 2-3 cikket számolva), egyenként beletekerjük egy-egy szelet jó minőségű pármai sonkába (bresaola sonka is lehet) és egymás mellé tányérra helyezzük.
- Kb. 4 teáskanálnyi dióolajat (ha nincs otthon dióolajunk, olívaolaj is megteszi) egy kis pohárba kiöntünk, és kissé sózzuk.
- Fejenként kb. 1 marék zöldsalátát halmozunk a sonkák mellé (rukkola, madársaláta) meglocsoljuk egy teáskanál olajjal, valamint balzsamecettel.
- A tányérra helyezünk kb. 1 evőkanálnyit a hagymalekvárból, és tálaljuk. Balzsamecetkrémmel díszíthetjük.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6131
- Feltöltés dátuma: 2010. április 26.
Ajánló
Tipp: Taleggio sajtot (sajnos) csak budapesti delikatesz boltokban lehet kapni, így ha nem jutunk hozzá, camembert sajttal is helyettesíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különleges vendégváró előétel. A hagymalekvár elkészítése időigényesebb, ezért azzal kezdjük. Viszont hűtőben sokáig eláll, s ha valaki betoppan, egy pár szelet jó minőségű sonka és sajt társaságában előhúzhatjuk, mint a nyuszit a kalapból. :) Ezen a változaton kívül a hagymalekvár isteni párosítás különféle sültek, pl. sertésszűz, vagy pl. liba-kacsasült, steakek mellé...