r
Nosalty Logó

Tacos-sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Citrom 65
Tacos-sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 802 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8055.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2272 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2834 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 3207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    342 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát magozzuk ki és vágjuk apróra. Egy nagyobb serpenyőben, közepes hőfokon megpirítjuk a darált húst és a paprikát, addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, kb. tíz perc.
  2. Hozzáadjuk a Taco fűszerkeveréket, összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és addig főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 1 perc). Húzzuk félre a tűzről, hogy kihűljön egy kicsit.
  3. Közben főzzük ki a tésztát al dente-re (roppanósra). Egy közepes tálban verjük fel a tojást a tejjel, adjuk hozzá darált húshoz. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a főtt tésztát, és a háromnegyed részét a sajtnak.
  4. Öntsük bele egy kiolajozott, 20x20 cm-es tepsibe. Szórjuk rá a tetejére a maradék sajtot.
  5. Süssük 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 30 percig, majd várjunk 5 percet, amíg kihűl egy kicsit. Sózni nem szükséges, mert a fűszerkeverék sós. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2321
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tacos-sajtos tészta
Citrom 65 17 recept

Minden Taco fűszerkeveréknek más íze van. Az én kedvencem a McCormick. Használd a kedvenc fűszerkeveréked, ha szereted a fűszeres ételt, ez biztosan ízleni fog neked. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...