Szűzpecsenye szilvamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
esztersilver
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Szűzpecsenye
-
140g sertés szűzpecsenye153 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Szilvamártás
Összesen
348
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Szűzpecsenye
-
700g sertés szűzpecsenye763 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Szilvamártás
Összesen
1740
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Szűzpecsenye
-
38.2g sertés szűzpecsenye42 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Szilvamártás
-
43.7g szilva19 kcal
-
10.9g vörösbor9 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
2.7g víz0 kcal
Összesen
95
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 284.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
348
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2938.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.8 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1423.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1681 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
1740
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Szűzpecsenye
-
700 g sertés szűzpecsenye
-
30 g vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Szilvamártás
-
800 g szilva
-
2 dl vörösbor
-
1 ek cukor
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
1 késhegynyi gyömbér
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
0.5 dl víz
Elkészítés
Szűzpecsenye
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kibélelünk alufóliával egy közepes méretű tepsit/sütőedényt. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, az inakat, zsírmaradványokat és a szűzpecsenyére jellemző ezüstös hártyákat − éles, hegyes késsel alászúrva − lefejtjük-eltávolítjuk.
- A serpenyő, illetve a szűzpecsenyék méretétől függően egyben hagyjuk vagy rézsútosan kettévágjuk a húst. Felforrósítjuk a vajat az olajjal, beletesszük a szűzpecsenyéket, és élénk tűzön 3-4 percig, aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megkapatjuk (további 3-4 perc).
- Áttesszük a húst a tepsibe/sütőedénybe, meghintjük sóval és egy kevés frissen őrölt borssal, majd letakarjuk alufóliával, betoljuk a sütőbe, és mindössze 15 percig sütjük (hogy a belseje szép rózsaszín maradjon).
- Kivesszük a húst a sütőből, mélyített szegélyű, azaz „lémentővel” ellátott vágólapon-deszkán 2-2,5 cm vastag, rézsútos szeletekre vágjuk. Kissé egymásra fektetve tálra rendezzük, végül néhány petrezselyemlevélkével vagy citromfűbóbitával díszítjük. A szilvamártást külön tálkában, forrón kínáljuk hozzá. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonya illik hozzá.
Szilvamártás
- A mártáshoz a szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A pecsenyeléhez öntjük a bort, összeforraljuk, kisebb lábasba szűrjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, a gyömbért, az áttört fokhagymát, 1 csipet sót és 1 késhegynyi borsot, felforraljuk. Beletesszük a szilvát, 5 percig főzzük. Elkeverjük az étkezési keményítőt 1/2 dl vízzel, a szilvához öntjük, és éppen csak sűrűsödésig forrósítjuk (1 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 19694
- Feltöltés dátuma: 2015. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
esztersilver
68 recept
Tökéletes vasárnapi ebéd, Lajos Mari könyvéből.