r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye sherrys-gombás mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szűzpecsenye sherrys-gombás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát és a hagymát megpucoljuk. A gombát szeletekre vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
  3. A forró olajban a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  4. A gombát és a hagymát a visszamaradt pecsenyezsíron megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, 1-2 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a levest, tejszínt és a sherryt. Felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
  5. A húst a mártásba tesszük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6455
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészíthetjük csirkemellből is. Egy gyors vacsora vagy ebéd. Tálaljuk szélesmetélttel és párolt brokkolival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...