r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye rántott krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandra94
Szűzpecsenye rántott krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 1489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 4465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hús

krumplipüré

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    319.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6755.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5927 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 4465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

hús

krumplipüré

Elkészítés

hús

  1. A vöröshagymákat karikákra szeleteljük, majd olajba rakjuk az egyik felét. A húst 0,5 cm vastagságúra szeljük, hogy gyorsan átsüljön és szaftos maradjon. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A húsokat a hagymákra fektetjük. Két gerezd fokhagymát összenyomunk, majd a hús tetejét megkenjük vele. Rátesszük a második rész hagymát, és kicsit összedolgozzuk kézzel, hogy mindenhol legyen olajos. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. A legjobb, ha előző nap már bepácoljuk.
  2. Meghámozzuk a krumplit és a répákat, majd forró vízben megfőzzük, kb. 20-25 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne főjön szét, mert akkor a későbbiekben nehezen tudunk dolgozni vele. Ha kész, törjük össze a krumplit és a répát, ízesítsük szokásunk szerint, én egy kis vajat és vegetát szoktam beletenni (ebbe nem ajánlott a tej, mert szintén nehezíti a dolgunkat), majd hagyjuk kihűlni.
  3. Ha már kihűlt a krumplipürénk, alkossunk kockákat belőle (kb. 3x3 cm), forgassuk először a tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába (zsemlemorzsát zöld fűszerrel és pirospaprikával vagy szezámmaggal nyugodtan meg lehet bolondítani). Beforgatás után 15-20 percig pihentessük a hűtőben.
  4. Vegyük elő a pácolt húst, és a pácolajból kicsit kimerve, süssük meg a húst, oldalanként 4-4 percig. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Közben egy másik serpenyőben kiránthatjuk a krumplipürét, közepes lángon, gyorsan készítsük el, hogy ne szívja fel magába az olajat, és jó ropogós legyen a bunda. Figyeljünk rá, hogy ne égessük el.
  5. Ezután a hagymakarikákat is kezdjük el pirítani, majd ha kezd már barnulni, 2 ek. lisztet szórjunk rá, utána 2 percig még pirítsuk. Ha a hagyma kész, kis sóval szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5670
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandra94 1 recept

Ezt a variációt úgy sikerült összehozni pontosan, hogy "Na mi van itthon?". Abszolút könnyű elkészíteni, ez az egyik kedvenc fogásunk. 

Hozzávalók

hús

krumplipüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...