Szűzpecsenye rántott krumplipürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sandra94
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
hús
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
120g vöröshagyma44 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
krumplipüré
-
100g burgonya58 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
67g zsemlemorzsa263 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
Összesen
1489
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
hús
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
krumplipüré
-
300g burgonya173 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
4465
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
hús
-
22.7g sertés szűzpecsenye25 kcal
-
16.4g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
krumplipüré
-
13.6g burgonya8 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
9.1g zsemlemorzsa36 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
19.3g napraforgó olaj43 kcal
Összesen
203
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2251.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 1165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 336.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1976 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
1489
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 319.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6755.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2049 mg
-
Nátrium 3496 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 845 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 117 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 778 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5927 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 709 micro
Összesen
4465
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
hús
-
0.5 kg sertés szűzpecsenye
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
krumplipüré
-
30 dkg burgonya
-
2 kis db sárgarépa
-
1 ek vaj
-
2 db tojás
-
2 bögre zsemlemorzsa
-
ételízesítő ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
hús
- A vöröshagymákat karikákra szeleteljük, majd olajba rakjuk az egyik felét. A húst 0,5 cm vastagságúra szeljük, hogy gyorsan átsüljön és szaftos maradjon. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A húsokat a hagymákra fektetjük. Két gerezd fokhagymát összenyomunk, majd a hús tetejét megkenjük vele. Rátesszük a második rész hagymát, és kicsit összedolgozzuk kézzel, hogy mindenhol legyen olajos. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. A legjobb, ha előző nap már bepácoljuk.
- Meghámozzuk a krumplit és a répákat, majd forró vízben megfőzzük, kb. 20-25 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne főjön szét, mert akkor a későbbiekben nehezen tudunk dolgozni vele. Ha kész, törjük össze a krumplit és a répát, ízesítsük szokásunk szerint, én egy kis vajat és vegetát szoktam beletenni (ebbe nem ajánlott a tej, mert szintén nehezíti a dolgunkat), majd hagyjuk kihűlni.
- Ha már kihűlt a krumplipürénk, alkossunk kockákat belőle (kb. 3x3 cm), forgassuk először a tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába (zsemlemorzsát zöld fűszerrel és pirospaprikával vagy szezámmaggal nyugodtan meg lehet bolondítani). Beforgatás után 15-20 percig pihentessük a hűtőben.
- Vegyük elő a pácolt húst, és a pácolajból kicsit kimerve, süssük meg a húst, oldalanként 4-4 percig. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Közben egy másik serpenyőben kiránthatjuk a krumplipürét, közepes lángon, gyorsan készítsük el, hogy ne szívja fel magába az olajat, és jó ropogós legyen a bunda. Figyeljünk rá, hogy ne égessük el.
- Ezután a hagymakarikákat is kezdjük el pirítani, majd ha kezd már barnulni, 2 ek. lisztet szórjunk rá, utána 2 percig még pirítsuk. Ha a hagyma kész, kis sóval szórjuk meg.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5692
- Feltöltés dátuma: 2018. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Sandra94
1 recept
Ezt a variációt úgy sikerült összehozni pontosan, hogy "Na mi van itthon?". Abszolút könnyű elkészíteni, ez az egyik kedvenc fogásunk.