Szűzpecsenye, Burgotto, Petrezselyem
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávidka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
Szűzpecsenye
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g bors4 kcal
Burgotto
-
250g burgonya144 kcal
-
40g vöröshagyma15 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
20g füstölt sajt66 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
Petrezselyemolaj
-
23g petrezselyem8 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
Összesen
1887
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
Szűzpecsenye
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
5g só0 kcal
-
3g bors8 kcal
Burgotto
-
500g burgonya289 kcal
-
80g vöröshagyma29 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
40g füstölt sajt131 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
Petrezselyemolaj
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g só0 kcal
-
200g napraforgó olaj1768 kcal
Összesen
3770
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
Szűzpecsenye
-
25.4g sertés szűzpecsenye28 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.4g rozmaring0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g bors0 kcal
Burgotto
-
25.4g burgonya15 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
20.3g zöldség alaplé1 kcal
-
2g fehérbor2 kcal
-
12 kcal
-
2g füstölt sajt7 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
Petrezselyemolaj
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
10.1g napraforgó olaj90 kcal
Összesen
191
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 157 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4769.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 971 mg
-
Nátrium 3093 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 423.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1201 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
1887
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.9 g
Zsír
-
Összesen 314.1 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9538.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 916 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1941 mg
-
Nátrium 6187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 846.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 792 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2402 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2557 micro
Összesen
3770
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Szűzpecsenye
-
500 g sertés szűzpecsenye
-
25 g vaj
-
1 szál rozmaring
-
5 g só
-
3 g bors
Burgotto
-
500 g burgonya
-
80 g vöröshagyma
-
400 ml zöldség alaplé
-
40 ml fehérbor
-
60 g parmezán sajt
-
40 g füstölt sajt
-
40 ml olívaolaj
-
20 g vaj
-
3 g só
-
1 g bors
Petrezselyemolaj
-
1 csokor petrezselyem
-
2 g só
-
200 ml napraforgó olaj
Elkészítés
Szűzpecsenye
- Tisztítsuk meg a szűzet a hártyától és zsírtól. Sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük egy vákuumzacskóba vagy simítózáras zacskóba, dobjuk mellé a rozmaringot és a vajat elosztva. 58 C fokon szuvidáljuk 1 órát.
- Ha a szűz elkészült, vegyük ki a zacskóból, és egy forró serpenyőben kérgezzük gyorsan körbe. Szedjük a tányérba a rizottóból, tegyük rá a felszeletelt szűzet, és locsoljuk meg az olajjal.
Burgotto
- A burgonyarizottóhoz hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk fel 0, 5 cm-es kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Ha üveges lett, dobjuk rá a burgonyát és pirítsuk még 2 percig, majd öntsük fel az egészet az alaplével és a borral. Fűszerezzük meg.
- Ha már majdnem puha a burgonya, szórjuk bele a sajtokat és 1 evőkanál vajat, keverjük össze alaposan, hogy a sajt feloldódjon.
Petrezselyemolaj
- A petrezselyemolajhoz tegyük a petrezselymet és az olajat egy műanyag mérőedénybe, szórjuk rá a sót és egy rúdmixerrel turmixoljuk le az egészet, amíg vibráló zöld színe nem lesz.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1235
- Feltöltés dátuma: 2020. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Dávidka
3 recept