r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye, Burgotto, Petrezselyem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávidka
Szűzpecsenye, Burgotto, Petrezselyem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Szűzpecsenye

Burgotto

Petrezselyemolaj

Összesen 1887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Szűzpecsenye

Burgotto

Petrezselyemolaj

Összesen 3770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Szűzpecsenye

Burgotto

Petrezselyemolaj

Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4769.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    3093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 1887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9538.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    6187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 3770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Szűzpecsenye

  1. Tisztítsuk meg a szűzet a hártyától és zsírtól. Sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük egy vákuumzacskóba vagy simítózáras zacskóba, dobjuk mellé a rozmaringot és a vajat elosztva. 58 C fokon szuvidáljuk 1 órát.
  2. Ha a szűz elkészült, vegyük ki a zacskóból, és egy forró serpenyőben kérgezzük gyorsan körbe. Szedjük a tányérba a rizottóból, tegyük rá a felszeletelt szűzet, és locsoljuk meg az olajjal.

Burgotto

  1. A burgonyarizottóhoz hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk fel 0, 5 cm-es kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Ha üveges lett, dobjuk rá a burgonyát és pirítsuk még 2 percig, majd öntsük fel az egészet az alaplével és a borral. Fűszerezzük meg.
  2. Ha már majdnem puha a burgonya, szórjuk bele a sajtokat és 1 evőkanál vajat, keverjük össze alaposan, hogy a sajt feloldódjon.

Petrezselyemolaj

  1. A petrezselyemolajhoz tegyük a petrezselymet és az olajat egy műanyag mérőedénybe, szórjuk rá a sót és egy rúdmixerrel turmixoljuk le az egészet, amíg vibráló zöld színe nem lesz.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1235
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzpecsenye, Burgotto, Petrezselyem
Dávidka 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...