r
Nosalty Logó

Szűzérme gombás-borsós mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pufieger
Szűzérme gombás-borsós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 2683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5265 micro
Összesen 2683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Elkészítés

A húshoz

  1. A szűzérmét felszeleteljük és besózzuk, borsozzuk, meg esetleg egy kis magyaros fűszerrel is megszórjuk, majd egy kis liszttel is mindkét oldalát.
  2. A szószhoz lecsöpögtetjük a gombát (közben a borsót félig megfőzzük), felaprózzuk a hagymákat, amit a kevés vajon megdinsztelünk, majd hozzátesszük a gombát, kicsi vizet teszünk bele és a borsót is, aztán só, bors és kis szárítottpetrezselyem. Főzzük, amíg majdnem elfő róla a víz, majd beleöntjük a tejszínt, felrottyan, és kész.
  3. A krumplit meghámozzuk, és lereszeljük, kicsit sózzuk, majd egy másik tálba kifacsargatjuk, hozzátesszük a hozzávalókat, összekeverjük. Pár percet állni hagyjuk, majd pár csepp olajjal kikenünk egy teflon serpenyőt, és egy kanállal teszünk a masszából, amit szétnyomkodunk vékonyra a kanállal (nekem 3 db fér el egy sütésre a serpenyőben).
  4. Végül a húst is kisütjük ugyanebben a serpenyőben, csak még teszünk hozzá olajat vagy olívát vagy vajat (ízlés szerint).
  5. Ezután már tálalásra kész minden! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5807
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérme gombás-borsós mártásban
pufieger 3 recept

Sokáig keresgettem a szűzérme recepteket, míg megtaláltam a borsós szószt, de a lepcsánka külön került hozzá, abban nem így volt, de nem sima köretet szerettem volna mellé, ezért csináltam hozzá lepcsánkát, ami nagyon jól sikerült. Többször is elkészítettem már... Nagyon szeretjük.:)

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A lepcsánkához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...