r
Nosalty Logó

Szüreti sült sertéstarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szüreti sült sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat kis lángon melegítjük, a tarjaszeleteket összetört fokhagymával dörzsöljük be, és lassan tegyük az olajra. Elkezd sülni, és saját zsiradékot enged, megfordítjuk, és a fehérre sült oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Aztán a másik oldalt is jól megfűszerezzük.
  2. Nagyon figyelünk, hogy rá ne égjen a fűszer, ha nagyon serceg, akkor felöntjük 1 dl vörösborral. Közben a rizst feltesszük főni kb. 4 dl forró sós vízben.
  3. Ha a bor elkezd párologni, akkor folyamatosan pótoljuk kis adagokkal, egyszerre kb 0,2 dl borral, soha ne legyen száraz a hús. Villával meg-meg szúrjuk a husit, ha a villa könnyen belemegy, akkor beleszórjuk a mazsolákat az edénybe, a forró borban pufira fognak dagadni. Beleszórunk kevés szerecsendió őrleményt is.
  4. Amikor elkezdenek dagadni a mazsolák, akkor óvatosan 1 kanál mézet csurgatunk a húsokra, és innen maximum 5 percig főzzük. A bort már nem pótoljuk, hagyjuk, hogy pirosas lilás sötét réteg süljön a tarjákra.
  5. Ubival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8613
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Ajánló

Van aki a tarja hártyás szélét levágja, én nem. Óvatosan, a mazsola ha kezd összeesni a puffadás után, akkor már hamar megég !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüreteltünk, a mustos, édes illat mindenkiben mély nyomot hagyott. Amikor visszatértünk a hétköznapokba a mókuskerékhez, és néha már éppen, hogy nem robbant szét a fejünk a munkától, akkor egy pillanatra, ha tehettük, azokra a nevetős, dolgos családias délelőttökre gondoltunk, amikor a szőlőt leszedtük, majd ledaráltuk. A fél brigád már az első fél órában bepálinkázott, így ők inkább a földről szedték a szemeket, mert a tőkéről és a lugasról már elég veszélyes lett volna. Délre végeztünk. Mindenki ragadt a szőlőlétől, az orrunk tele volt cukros ősz illattal és imádtuk. Ebből akartunk valamit a hétköznapokra átmenteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...