r
Nosalty Logó

Szülinapi torta Beától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bea63
Szülinapi torta Beától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 5889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    283.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6105.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.1 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 5889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig keverjük, a többi anyagot hozzákeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
  2. Kapcsos tortaformát /25 cm-es/ fóliával kibélelünk, a masszát beleöntjük, közép meleg sütőben 40 percig sütjük. Légkeveréses sütőben 125 fokon.

Hozzávalók a krémhez

  1. Miközben sül, elkészítjük a krémet. A tejet vaníliás cukorral és a liszttel elkeverjük, gázon összefőzzük, amíg pöfögni nem kezd. Hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat a porcukorral robotgéppel kikeverjük, hozzákeverjük a darált diót, majd a kihűlt masszát.
  3. A kihűlt tortát 3 lapra szeljük, és mindhárom lapot megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is maradjon.
  4. Dió darabokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 490
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a szülinapi torta.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...