r
Nosalty Logó

Szülinapi hústorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi hústorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 1877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 15010 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5106.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    2760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3677 micro
Összesen 1877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    827.7 g

Zsír

  • Összesen
    703.1 g
  • Telített zsírsav
    309 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    5035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40848.8 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    1194 mg
  • Kálcium
    7089 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    1313 mg
  • Foszfor
    8992 mg
  • Nátrium
    22081 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1252.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    3629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    697 micro
  • K vitamin:
    682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1629 micro
  • Kolin:
    3405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13661 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29415 micro
Összesen 15010 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. 1,2 kg lisztből és a hozzávaló mennyiségű tejből, 2 tojásból készítünk egy nagy adag palacsintát, lehetőleg picit vastagabbat az átlagosnál. Egy csipet sót adunk hozzá, és szódával hígítjuk. (Én személy szerint addig szoktam hígítani, amíg a villán úgy áll meg, hogy a villa közén átfolyik, de a tetején rajtamarad.) Körülbelül 3/4 átlagos merőkanál tésztából csinálunk egy palacsintát.
  2. A csirkecombokat befűszerezzük, és beküldjük a sütőbe megsülni szép pirosra.
  3. A darált húst egy edényben megfőzzük ízlés szerinti fűszerrel.
  4. A tojásokból 10-et megfőzünk.
  5. A póréhagymát felkarikázzuk kb. 1 cm hosszú darabokra.
  6. A trappista sajtot lereszeljük.
  7. A maradék tejből lisztből és a vajból készítünk egy nagy adag besamel mártást.
  8. Amikor minden külön-külön elkészült, elkezdjük rétegezni. Először palacsintát teszünk a könnyebb kiszedés érdekében, majd a darált húst, melyet nyakon öntünk besamellel, majd újra palacsintát, majd tojást és a póréhagymát, majd újra darált hús sajttal és besamellel. Végül a csirkecombokat, és betesszük a sütőbe összesülni. A maradék reszelt sajtot akkor tesszük rá, amikor késznek látjuk, és szépen rá fog olvadni. A sajtból körülbelül 1/3-ot hagyunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2632
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Ajánló

Azoknak, akik imádják a tesójukat, akik imádják a horror adag kaját.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsivel évek óta hagyomány egymás születésnapjára minél durvább húsbombát csinálni. Hát ez a legutolsó. :-D

Hozzávalók

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...