r
Nosalty Logó

Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

436
Kalória
8.8g
Fehérje
56.9g
Szénhidrátok
18.9g
Zsír
25.9g
Víz
117.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
41.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4845.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojássárgáját habverőben a 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, míg el nem olvad a cukor, majd a fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. Ha mindkettő kész ezeket a nagyobb tálban egymáshoz öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet egyenletesre keverjük.
  2. Ha kész a tészta, kivajazott tepsibe öntjük (én nem szoktam lisztezni a tepsit, csak vajazni jó vastagon). Előmelegített sütőben nagyon lassú tűzön sütjük.
  3. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük a tepsiből, vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük, mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a margarint kis darabokra vágva, majd addig nem vesszük le a tűzről, míg teljesen el nem olvad benne a margarin. FONTOS, hogy ilyenkor már folyamatos kavargatást igényel! Félretesszük, hagyjuk hűlni.
  2. A kettévágott piskóta alsó lapjára kenjük a krémet, minél vastagabb rétegben, majd ráhelyezzük a felső piskótát.

Díszítés

  1. Egy pici edénybe 2 csepp olajat öntünk, beletörjük a 2 tábla barna étcsokoládét, és felolvasztjuk. Ha kész, szépen egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd szépen óvatosan az oldalára.
  2. Hűvös helyre tesszük, míg a fehér csokoládét ugyanezzel a módszerrel felolvasztjuk. (Én mokkáskanálról csorgattam a fehér csokit, így írtam ki a szöveget, de más eszközzel is megoldható, ha kreatívak vagyunk.) Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 20 percre, a formájának megfelelő tálcán adjuk át az ünnepeltnek!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az adag egy kisebb méretű torta elkészítéséhez elegendő!! Ha nagy tortát szeretnénk, mindenből a dupláját tegyük bele, a vaníliás cukor kivételével, mert a nagyhoz is elegendő az 1 cs. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dögös pincérnők sem hoztak megváltást: csődbe ment a világhírű...

Úgy tűnik, az emberiség szintet lépett, és sok év után már Amerikának sem kell egy gyorsétteremlánc csak azért, mert a cégvezetőség kizárólag szexinek mondott, férficsalogató pincérnőket alkalmaz, és mellé jó hamburgert árul. A valós indok természetesen a csökkenő forgalom, a lényeg viszont, hogy csődbe ment a Hooters.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!