r
Nosalty Logó

Születésnapi hegy-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi hegy-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 14042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    228.4 g

Zsír

  • Összesen
    730.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7754.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3871 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cukor
    971 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 14042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Első lépésként készítsük el a torta alsó részét: Ehhez válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, a tojásfehérjét verjük fel habbá, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjünk kemény habot belőle, a tojássárgákat egyenként dolgozzuk bele, majd a darált diót is forgassuk bele.
  2. Előmelegített sütőben, alul kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácsra téve, a formában hagyjuk kihűlni, majd (sütőformától függően - ha kapcsos formában készítjük, egyszerűbb a dolgunk), óvatosan lazítsuk meg a forma széle mellett, majd borítsuk ki.
  4. A krém elkészítése: a 2 tábla fehércsokit vízgőz felett olvasszuk fel, adjunk hozzá a porcukorral jól kikevert mascarponét, majd adjuk hozzá a darabokra vágott epret, vagy málnát.
  5. A krémmel kenjük meg a torta belsejét, és/vagy a tetejét, és vonjuk be a kinyújtott marcipánnal.
  6. Torta tetejéhez az összetevőket keverjük össze, amíg gyúrható állagú nem lesz, majd vonjuk be a kinyújtott, megszínezett marcipánnal.
  7. Végül helyezzük a tetejét az aljára, és díszítsük ízlésünk szerint a maradék marcipánnal, kókuszreszelékkel, olvasztott csokoládéval, tortadarával, stb.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22-26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3377
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom születésnnapjára készítettem ezt a tortát, ami egy hegyet ábrázol. Különleges és nagyon finom torta lett belőle. :)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...