r
Nosalty Logó

Születésnapi emeletes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mariam
Születésnapi emeletes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

1261
Kalória
23.9g
Fehérje
162.7g
Szénhidrátok
57.8g
Zsír
167.7g
Víz
346.8g
Koleszterin
9g
Rost
120.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 10069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A diós tortalaphoz

A szívformájú piskótához

A töltelék a szívformához

A töltelék a diós tésztához

A díszítéshez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    462.4 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    2774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10861.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2415 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1060 mg
  • Foszfor
    4583 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cukor
    960 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    1341.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    1986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2375 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3422 micro
Összesen 10069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A diós tortalaphoz

  1. A diós tésztához a tojások fehérjét habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, s kanalanként a vizet. A sütőporos, szitált liszttel is elkeverjük, a dióval együtt. Egy nagyobb tortaformában kisütjük, úgy, mint ahogy a piskótát szokás. Tűpróbát alkalmazzunk!
  2. A piskótát a szokott módon, kerek formára kisütjük. Ezt a tésztát, amikor már kihűlt, 3 lapra vágjuk, a lapokból pedig egyforma szívalakokat szabunk ki.
  3. A diós piskótát két lapra szeljük, mindkettőnek a belső oldalát meglocsoljuk 2 kanál rummal elkevert tejjel, s lekvárral megkenjük őket.
  4. A töltelékhez a szív kiszabásánál leesett darabokat összemorzsoljuk.
  5. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval, és forró vízfürdőben, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a morzsolt piskótát, a maradék rumot, a diót, a mazsolát.
  7. A diós lap alsó részét kirakjuk meggybefőttel, erre terítjük a tölteléket, ráfektetjük a másik lapot, a lekváros felével lefelé nézve, s kissé lenyomogatjuk.
  8. A szívtorta krémjéhez a zselatint kb. 1 dl vízben, lassú lángon, kevergetve feloldjuk, még langyos állapotában egy-két kanál joghurttal elkeverjük, s így adjuk hozzá a nagyobb mennyiségű joghurthoz.
  9. A tejszín egyharmadát félretesszük a díszítéshez. A többi hideg tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk belőle, s beleforgatjuk óvatosan a joghurtba.
  10. A szívtorta alsó lapját egy megfordított, lapos tálcára helyezve kirakjuk ribizke szemekkel, krémet öntünk rá, a második lapot málnával rakosgatjuk ki, és a krémmel megkenjük.
  11. A tetejére szintén kerüljön krém, a szélét kirakosgatjuk szép nagy málnaszemekkel, s a maradék krémet ráöntjük, s óvatosan elegyengetjük.
  12. Az oldalát is megkenegetjük, s darabolt diót tapasztunk rá.
  13. A két megtöltött tortát hűtőben hagyjuk dermedni.
  14. A díszítéshez az alsó laphoz keretet készítünk a tortabevonó csokoládéból.
  15. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Egy megfordított sütőlemezre, vagy lapos fémtálcára helyezett, kb. 30 x 20 cm - es sütőpapíron, széles, lapos késsel elkenjük egyenletesen hosszúkás, téglalap alakúra, és fél órát hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
  16. Éles késsel olyan széles, szabályos csíkokat vágunk belőle hosszanti irányban, amilyen a diótorta magassága. A tortát rátesszük egy csipkés tortapapírral leterített, szép tálcára, s már itt végezzük el a díszítést.
  17. A csíkokat a torta oldalához igazítjuk, finoman rátapasztgatva a kés lapjával, szépen egymáshoz illesztve a széleket.
  18. A fehér olvasztott csokoládét egy műanyag zacskóba öntjük, aminek előtte kivágtuk egy picit a sarkát, s ennek segítségével rácsorgatjuk a barna keretre.
  19. A maradék tejszínből vert habbal megkenjük a torta tetejét, egy széles, lapos késsel a szívtorta alá nyúlunk, s megemelve, óvatosan ráhelyezzük a diótorta közepére.
  20. Tetszés szerint habrózsákkal és gyümölcsökkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc

A torta Anyukám születésnapjára készült pár évvel ezelőtt.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!