Születésnapi csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
2 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
60g tej34 kcal
-
5g rétesliszt16 kcal
-
5 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g porcukor58 kcal
A bevonathoz
-
20g tortabevonó109 kcal
-
28 kcal
Összesen
498
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
23 kcal
-
114 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
46 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A bevonathoz
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
4990
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
22.7g tojás29 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
3.9g rétesliszt14 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
30.9g tej17 kcal
-
2.3g rétesliszt8 kcal
-
2 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
A bevonathoz
-
10.3g tortabevonó56 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
256
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
498
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.2 g
Zsír
-
Összesen 279.6 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4773.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1162 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 1760 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.2 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 412.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 1466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1781 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2530 micro
Összesen
4990
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
5 evőkanál rétesliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet só
A krémhez
-
6 dl tej
-
3 evőkanál rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
A bevonathoz
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy mély tálba tesszük, hozzáadunkegy csipet sót, és kézi habverővel jó kemény habot verünk.
- Kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük a habverővel. Ha a cukorral végeztünk, jöhetnek egyesével a tojások sárgái, még mindig a habverőt használjuk, nehogy összesen a massza.
- Miután belekerült mind a 8 tojás sárgája, összekeverjük a lisztet, a keményítőt és kakaót, és egy fakanállal óvatos mozdulatokkal kanalanként belekeverjük a tojásos egyvelegbe.
- Ha kész vagyunk, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a piskótatésztát, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. 20 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik, és a tortaforma oldalát nem szabad megkenni és kilisztezni, mert különben púpos lesz a piskóta.
- A krémhez a lisztet, a kakaót és a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor a krém megfőtt, forrón beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Félretesszük kihűlni, de időnként meg kell keverni.
- A szobahőmérsékletű vajat beletesszük a tálas mixerbe, és addig kevertetjük, míg habosodni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a porcukrot, majd apránként a kihűlt főzött krémet.
- Ha a piskóta kihűlt 3 részre vágjuk. A krémet három részre osztjuk. Az első harmaddal megkenjük az első lapot, ráhelyezzük a másodikat, azt megkenjük a második harmad krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, mert így nem szívja magába a csokimázat.
- A csokimázhoz felteszünk főni egy edénybe vizet, ráteszünk egy fém tálat, betördeljük a csokoládét, és hozzáadunk 4 ek olajat. Megvárjuk, míg felforr.
- A bevonáshoz leterítünk egy darab sütőpapírt, a közepére teszünk egy tortarácsot, arra ráhelyezzük a tortát, a közepére öntjük a csokimázat, és hagyjuk, hogy a felesleg lefolyjon, majd elsimítjuk. Ha megdermed, tetszés szerint díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27913
- Feltöltés dátuma: 2012. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mint látszik, édesanyám 49. születésnapjára készült ez a torta. Nem felejtettem el: NEM KELL BELE SÜTŐPOR.